Előfizetői tartalom

Brutális összeggel lóg nekünk Brüsszel

Portfolio
2015 végén összesen 738 milliárd forintot tett ki az az összeg, amit itthon már kifizettünk az EU-pályázatok nyerteseinek, de az Európai Bizottság még nem fizette ki azt az Államkincstárnak - derült ki abból az átfogó jelentésből, amelyet ma hozott nyilvánosságra a Központi Statisztikai Hivatal. Az összeg nagyon közel esik ahhoz a tartományhoz (770-780 milliárd forint), mint amit egy másik elemzési módszerrel hétfőn már megírt a Portfolio. A KSH mai adataiból az is kiderül, hogy idén év végére még 305 milliárdos követelésállománnyal kalkulál az Európai Bizottsággal szemben, azaz még mindig finanszírozza a magyar büdzsé a brüsszeli pénzkifizetési késlekedést.

Amint reggel megírtuk: március 31-én elküldte a KSH az Eurostatnak az ilyenkor kötelező ún. EDP-jelentést, amely a kormányzati szektor részletes finanszírozási adatait mutatja be és a 2016-os évre tervszámokat is tartalmaz. Az ezen a linken elérhető Excell 2A táblázata szerint tavaly év végére úgy alakult ki 1193 milliárd forintos pénzforgalmi szemléletű hiány, hogy ebben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés