Máris hozzácsapnak 28 milliárdot két dunántúli beruházáshoz
Uniós források

Máris hozzácsapnak 28 milliárdot két dunántúli beruházáshoz

Portfolio
Még a támogatási szerződések megkötése előtt hirtelen közel 28 milliárd forinttal megnövelte a kormány két dunántúli nagy vasúti EU-s projekt támogatási keretösszegét és ezekkel az új számokkal javasolja megkötni a szükséges szerződéseket - derül ki az érdekes eset a legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent egyik kormányhatározatból.
Az 1161/2016. (IV. 5.) kormányhatározat arról szól, hogy az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program 2. és 3. prioritása keretében megvalósuló két kiemelt projekt támogatását összesen 27,6 milliárd forinttal megnövelik, valamint az IKOP-2.1.0-15-2016-00008 azonosító számú ("Szántód-Kőröshegy-Balatonszentgyörgy vasútvonal korszerűsítése és kiegészítő munkák elvégzése" című) nagyprojekt-javaslatot jóvá is hagyja a kormány.

A határozat szerint a kormány:
  • jóváhagyja a) az IKOP-2.1.0-15-2016-00008 azonosító számú, "Szántód-Kőröshegy-Balatonszentgyörgy vasútvonal korszerűsítése és kiegészítő munkák elvégzése" című, és b) az IKOP-3.2.0-15-2016-00003 azonosító számú, "Fonyód-Kaposvár vasútvonal korszerűsítése" című kiemelt projekt támogatásának növelését az 1. melléklet szerint
  • jóváhagyja az 1. pont a) alpontja szerinti nagyprojekt-javaslatot az 1. melléklet szerint,
  • felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy gondoskodjon az 1. pont a) alpontja szerinti nagyprojekt-javaslat támogatására irányuló kérelemnek az Európai Bizottsághoz történő benyújtásáról,
  • hozzájárul a projektek támogatási szerződésének az 1. mellékletben meghatározottak szerint történő megkötéséhez,
  • felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program éves fejlesztési keretének elfogadására irányuló javaslatában vegye figyelembe a projektek 1. mellékletben meghatározott költségeit.

Amint az alábbi, a kormányhatározathoz tartozó mellékletből kiderül, a "Szántód-Kőröshegy-Balatonszentgyörgy vasútvonal" projektnél 19,4 milliárdos a többlettámogatás mértéke, míg a "Fonyód-Kaposvár vasútvonal" projektnél ez kereken 7,2 milliárd forint, azaz együttesen 27,6 milliárd forintnyi többlettámogatást osztott szét a kormány az IKOP-ból erre a két nagy beruházásra.

Máris hozzácsapnak 28 milliárdot két dunántúli beruházáshoz
Koronavírus
Volkswagen
Koronavírus
OTP
Koronavírus Észak-Olaszország
szentendrei hév megálló
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Online előadás
Online előadás a tőzsdei befektetésekről, kezdőknek.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
2020. március 18.
Lakás Konferencia 2020
Westminster brexit brit kilepes tortenelmi dontes