Uniós források

Áprilisban újabb három gazdaságfejlesztési pályázat jön

Portfolio
Még áprilisban megjelenik három pályázat a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében, illetve júniusban újra megnyílik három, korábban felfüggesztett népszerű GINOP-os pályázat - mondta el Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára egy mai szakmai rendezvényen. Van megoldás a tartós munkanélküliségre Cseresnyés Péter, munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár szavai szerint és hangsúlyozta, hogy a GINOP két prioritásának célja (5. és 6.) a versenyképes munkaerő biztosítása a vállalkozások számára. A nagyvállalatoknak és az építőiparnak is lesz lehetősége pályázni a GINOP bizonyos felhívásaiban.
Balog Ádám, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója nyitotta meg előadásával az MKB Bank és a Joint Venture Szövetség (JVSZ) mai közös rendezvényét, amely a "Vállalati fejlesztési lehetőségek: 2016 Párbeszéd a GINOP programokról és a fejlesztési fókuszterületekről" címet viselte. Előadása során többek között azt fejtette ki, hogy meglátása szerint az első nagyobb volumenű uniós kifizetések csak 2016 második felében várhatóak, illetve az uniós támogatásokban az igazi áttörés 2017-ben várható.

A konferencia fontosabb üzenetei

  • A két hónapja elfogadott Irinyi-terv célja, hogy 23,5%-ról 30%-ra növekedjen 2020-ra az ipari termelés GDP részesedése - mondta Lepsényi István.
  • Még ebben a hónapban megjelenik az Ipari Parkok fejlesztésének támogatása (GINOP-1.2.4), a Professzionális klaszterszervezetek minőségi szolgáltatásnyújtásának támogatása (GINOP-1.3.2.), illetve a Logisztikai szolgáltató központok fejlesztéseinek támogatása (GINOP-1.2.5.) felhívás, amelyek részleteiről majd a hivatalos pályázati oldalon olvashatunk.
  • A legnépszerűbb három GINOP-os pályázat (GINOP-1.2.1, GINOP-1.2.2, GINOP-1.3.1) 2016 nyarától újra megnyílnak és a vállalkozások benyújthatják a pályázataikat.
  • A népszerű pályázatok mellett hamarosan pályázhatóvá válik az Integrátori pályázat (GINOP-1.3.3) is, melynek keretösszege 20 milliárd forint. Hozzátette, hogy ez az egyetlen felhívás, ahol nagyvállalatok is pályázhatnak, sőt kötelező, hogy nagyvállalat legyen a konzorciumban.
  • A GINOP 8 prioritását emelte még ki az államtitkár, ahol a GINOP-8.3.1 konstrukciót esetében a hangsúlyt a feldolgozóiparra fektetik, míg a GINOP-8.3.4-1.2.3-16 kombinált konstrukció keretében az építőipar is kaphat támogatást.
  • Cseresnyés Péter államtitkár kiemelte, hogy a vállalkozások fontos eleme a versenyképes munkaerő, illetve a GINOP 5. és 6. prioritásának a legfontosabb céljaként említette, hogy versenyképes munkahelyek létrehozásával fejlődni tudjon a kkv-szektor.
  • Két csoportra koncentrálnak a GINOP konstrukciók esetében

  • Fiatalok, pályakezdők foglalkoztatási lehetőségei, melyre megoldásként az Ifjúsági garancia programot, a fiatalok vállalkozóvá válásának támogatását és a gyakornoki programot említette meg.
  • Hátrányos helyzetű csoportok foglalkoztatási lehetőségei, melyre az Út a munkaerőpiacra, a Rugalmas foglalkoztatás elterjesztése a konvergencia régióban felhívást emelte ki. Felhívta a figyelmet a Digitális szakadék csökkentése és az Idegen nyelvi képzés programokra is, melyek a vállalkozások munkavállalóinkat kompetenciáinak fejlesztésében kívánnak segítséget nyújtani.
facebook libra szablyozás
Boris Johnson Brexit igeret beszed1500
Westminster brexit brit kilepes tortenelmi dontes
lemairegetty
barabasialbertlaszlocimlapkep-20181130
elektromosroller
Brexit london tuntetes1500
GettyImages-1167008922
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Boris Johnson Brexit igeret beszed1500