Uniós források

Áprilisban újabb három gazdaságfejlesztési pályázat jön

Portfolio
Még áprilisban megjelenik három pályázat a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében, illetve júniusban újra megnyílik három, korábban felfüggesztett népszerű GINOP-os pályázat - mondta el Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára egy mai szakmai rendezvényen. Van megoldás a tartós munkanélküliségre Cseresnyés Péter, munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár szavai szerint és hangsúlyozta, hogy a GINOP két prioritásának célja (5. és 6.) a versenyképes munkaerő biztosítása a vállalkozások számára. A nagyvállalatoknak és az építőiparnak is lesz lehetősége pályázni a GINOP bizonyos felhívásaiban.
Balog Ádám, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója nyitotta meg előadásával az MKB Bank és a Joint Venture Szövetség (JVSZ) mai közös rendezvényét, amely a "Vállalati fejlesztési lehetőségek: 2016 Párbeszéd a GINOP programokról és a fejlesztési fókuszterületekről" címet viselte. Előadása során többek között azt fejtette ki, hogy meglátása szerint az első nagyobb volumenű uniós kifizetések csak 2016 második felében várhatóak, illetve az uniós támogatásokban az igazi áttörés 2017-ben várható.

A konferencia fontosabb üzenetei

  • A két hónapja elfogadott Irinyi-terv célja, hogy 23,5%-ról 30%-ra növekedjen 2020-ra az ipari termelés GDP részesedése - mondta Lepsényi István.
  • Még ebben a hónapban megjelenik az Ipari Parkok fejlesztésének támogatása (GINOP-1.2.4), a Professzionális klaszterszervezetek minőségi szolgáltatásnyújtásának támogatása (GINOP-1.3.2.), illetve a Logisztikai szolgáltató központok fejlesztéseinek támogatása (GINOP-1.2.5.) felhívás, amelyek részleteiről majd a hivatalos pályázati oldalon olvashatunk.
  • A legnépszerűbb három GINOP-os pályázat (GINOP-1.2.1, GINOP-1.2.2, GINOP-1.3.1) 2016 nyarától újra megnyílnak és a vállalkozások benyújthatják a pályázataikat.
  • A népszerű pályázatok mellett hamarosan pályázhatóvá válik az Integrátori pályázat (GINOP-1.3.3) is, melynek keretösszege 20 milliárd forint. Hozzátette, hogy ez az egyetlen felhívás, ahol nagyvállalatok is pályázhatnak, sőt kötelező, hogy nagyvállalat legyen a konzorciumban.
  • A GINOP 8 prioritását emelte még ki az államtitkár, ahol a GINOP-8.3.1 konstrukciót esetében a hangsúlyt a feldolgozóiparra fektetik, míg a GINOP-8.3.4-1.2.3-16 kombinált konstrukció keretében az építőipar is kaphat támogatást.
  • Cseresnyés Péter államtitkár kiemelte, hogy a vállalkozások fontos eleme a versenyképes munkaerő, illetve a GINOP 5. és 6. prioritásának a legfontosabb céljaként említette, hogy versenyképes munkahelyek létrehozásával fejlődni tudjon a kkv-szektor.
  • Két csoportra koncentrálnak a GINOP konstrukciók esetében

  • Fiatalok, pályakezdők foglalkoztatási lehetőségei, melyre megoldásként az Ifjúsági garancia programot, a fiatalok vállalkozóvá válásának támogatását és a gyakornoki programot említette meg.
  • Hátrányos helyzetű csoportok foglalkoztatási lehetőségei, melyre az Út a munkaerőpiacra, a Rugalmas foglalkoztatás elterjesztése a konvergencia régióban felhívást emelte ki. Felhívta a figyelmet a Digitális szakadék csökkentése és az Idegen nyelvi képzés programokra is, melyek a vállalkozások munkavállalóinkat kompetenciáinak fejlesztésében kívánnak segítséget nyújtani.
shutterstock_1488477983
Boris Johnson
General Motors sztrájk
shutterstock_1504552151
Frankfurt Stock Exchange
shutterstock_1277173258
baba_baby
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Gergely Gulyas