Előfizetői tartalom

Aszfaltügyi alku: elárulta az uniós biztos a hátteret

Portfolio
Pozitív hangvételű posztban számolt be hétfőn a múlt heti magyarországi látogatásáról Corina Cretu, az Európai Bizottság regionális politikáért felelős biztosa, hiszen több témában is megdicsérte a magyar hatóságokat, illetve "fair politikai megállapodásként" írta le az aszfaltügyi alkut. Blogposztja szerint azt jelezte, hogy egy sokáig elhúzódó per senkinek sem segítene, és ezért örült neki, hogy Magyarország végül elfogadta azt a pénzügyi büntetési mértéket, amelyet a Bizottság ajánlott. Ez abba az irányba mutat, mint amit pénteken is jeleztünk: nem új, csökkentett mértékű, korrekciós ajánlatra vágta rá az igent Magyarország, hanem egy régebbire, amelynek értelmében mintegy 100 milliárd forintos lehet a büntetés mértéke.

Kapcsolódó cikkünk2016.04.08Aszfaltügy: 100 milliárd körüli bírságra bólint rá MagyarországCretu az alábbiak miatt dicsérte meg a magyar hatóságokat: Zökkenőmentesen elindult a 2014-2020-as uniós ciklus Magyarországon azon értékes tapasztalatokra építve, amelyeket az előző uniós ciklusban egy speciális uniós munkacsoport (TFBI) segítségével értek el Felhívta a magyar...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés