Előfizetői tartalom

Ráugrottak a magyar kutatók a 7 milliárdos pályázatra

Portfolio
Az elmúlt évhez képest 18%-kal, 2014-hez képest pedig 29%-kal érkezett több pályázat idén az ígéretes kutatói kezdeményezésű alapkutatási projektek megvalósulását ösztönző K_16 felhívásra - tudhatjuk meg a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) honlapjáról. A tavalyihoz képest jelentősen, 7 milliárd forintra bővült a pályázat keretösszege, melyre közel 34 milliárdos igény érkezett be, mindez azt jelenti, hogy ötszörös a túljelentkezés. Az orvosi tudományok és a biológia területén kérik a legnagyobb támogatást a pályázók.

Az elmúlt évhez képest 18%-kal, 2014-hez képest pedig 29%-kal érkezett több pályázat idén az ígéretes kutatói kezdeményezésű alapkutatási projektek megvalósulását ösztönző K_16 felhívásra.Négy tudományterületi csoportBölcsészet- és Társadalomtudományok Kollégiuma, BTTK; Matematikai, Fizikai, Kémiai és Mérnöki Tudományok Kollégiuma, MFKMTK; Orvosi és Biológiai...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái