Előfizetői tartalom

Leállhat a legnépszerűbb céges EU-pályázatok értékelése

Amennyiben jelenlegi formájában fogadják el a parlament oldalán található, az állami projektértékelőkre vonatkozó törvénytervezetet, akkor azzal leállhat az összes, már folyamatban lévő, cégek számára kiírt uniós pályázat értékelése is és az eredményhirdetés valószínűleg több hónappal későbbre csúszna. Az új projektértékelési rendszer elsősorban a legnépszerűbb, erősen túligényelt vállalati K+F-pályázatokat érintené, hiszen hírek szerint eleve ezek "megrostálását" célozza, de közben lehet, hogy mindezt más céges pályázatok eredményhirdetése is megsínyli. A változás egyébként megnehezítheti a kormány által megcélzott 2048 milliárd forintnyi uniós támogatás idei kifizetését, igaz lényeges, hogy a törvénytervezethez csütörtök délutánig még lehet módosító javaslatokat benyújtani.

Mi az új rendszer indoka?Az új rendszert többek között azzal indokolja az előterjesztő Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője, hogy Az Európai Bizottság részéről komoly kritikák fogalmazódnak meg a kohéziós forrásokat felhasználó tagállamok irányába a támogatott pályázatok kiválasztásának átláthatóságával kapcsolatban.Bár a kormány ezen kritikák orvoslására...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés