Előfizetői tartalom

Továbbra is a világ legnagyobb segélynyújtója az EU

Portfolio
Az Európai Unió és tagállamai a ma közzétett adatok szerint 2015-ben is a világ legnagyobb segélynyújtójának számítottak, hiszen az OECD Fejlesztési Támogatási Bizottságának (OECD-DAC) tagjai által tavaly bejelentett összes hivatalos fejlesztési támogatás több mint felét biztosították - derül ki a Bizottság mai közleményéből.

Az előzetes adatok szerint az EU (vagyis az uniós intézmények és a tagállamok) által együttesen nyújtott hivatalos fejlesztési támogatás 2015-ben 68 milliárd euróra (a 2014. évi 59 milliárdhoz képest 15%-kal) emelkedett. Az EU által együttesen nyújtott hivatalos fejlesztési támogatás a 2015. évi uniós bruttó nemzeti jövedelem 0,47%-ának felel meg (szemben a 2014. évi 0,43%-kal)....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés