Előfizetői tartalom

Máris letett az extrém kifizetési tervéről a kormány?

Portfolio
A 2017-es költségvetésben az ideivel nagyjából egyező, 2100-2200 milliárd forint körüli uniós támogatás-kifizetéssel számol a nemzetgazdasági tárca - derült ki Varga Mihály Figyelőnek adott mai interjújából. Ez sokkal visszafogottabb kifizetési pálya felé mutat, mint ami Lázár János januári jelzéséből kalkulálható és abba az irányba mutat, hogy az államháztartás túlzott megterhelésének elkerülése érdekében letett extrém pénzkifizetési tervéről a kormány. Sőt, Varga azt is megpendítette a brüsszeli vitákra hivatkozva, hogy akár a korábbi kifizetési rendet is visszaállíthatják.

Átlagosan annyival, mint az előző években, úgy 2100-2200 milliárd forinttal - így reagált Varga arra a kérdésre, hogy mekkora uniós pályázati kifizetéssel számolnak 2017-ben a magyar költségvetés terhére. Ez pedig 400-500 milliárd forinttal alacsonyabb, mint amit a Portfolio Lázár januári jelzése alapján jövőre kifizetési tempóként kalkulált. A Miniszterelnökség vezetője...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés