Előfizetői tartalom

Brüsszel felfüggesztheti a 420 milliárdos uniós projektet

Portfolio
A Nemzeti Fejlesztési Programiroda Kft. megváltoztatta a hat régióban, egyenként 70 milliárdos tömbökben meghirdetett közbeszerzési eljárások beadási határidejét - írja a Világgazdaság. A lap tudomása szerint az eredeti, április 25-i határidőt tolták ki május 11-re, melynek az oka a felhívás szövegének pontosítása volt és nem az uniós feltevések tisztázása. Továbbra is aggasztja és indokolatlanul magasnak találja az 50 százalékos előleg bevezetését, és nem tartja versenybarátnak a keretmegállapodásos módszert. A két új magyar módszer bevezetése miatt veszélybe kerülhet a kormány gyorsított forráskifizetési terve.

A 420 milliárd forintos tömbösített uniós beruházás még el sem indult, de máris nagy esély van arra, hogy az Európai Bizottság felfüggessze. A két magyar újítás, ami nem nyerte el Brüsszel tetszését, arra szolgálna, hogy Magyarország versenyelőnyhöz jusson a régiós tagállamokat lekörözve, és évekkel hamarabb használja fel az uniós forrásokat. A lap értesülései...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés