Előfizetői tartalom

Gyorsítás helyett lassítás jöhet az EU-pályázati rendszerben

Portfolio
Miközben gyorsabb döntéshozatalra és pénzkifizetésre lenne szükség, aközben az állami pályázatértékelői rendszer felállítása miatt a legnépszerűbb (K+F) pályázatoknál több hónapos leállás várható, ami legalább 3500 beadott vállalkozói pályázatot érinteni fog - hívta fel a vállalatvezetők figyelmét a Portfolio-KAVOSZ Kelet-Magyarországi Gazdasági Fórum keretében tartott előadásában Krisán László, a KAVOSZ vezérigazgatója. Balog Ádám, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója azt ígérte a cégvezetőknek, hogy a bank a továbbiakban is élenjáró lesz a Széchenyi Kártyaprogram forgalmazásában. Az itthoni pályázati dömping mellett érdemes a közvetlen brüsszeli pályázatokra és a fejlesztési adókedvezmények vonzó tárházára is gondolni, illetve a partnerkockázatokból eredő pénzügyi problémákat saját követeléskezelési szabályzattal is lehet csökkenteni - hallhatták a vállalkozók a gyakorlati tanácsok záporában. A konferencián Karsai Tamás, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára is előadást tartott, amelynek keretében fontos információkat osztott meg:

Kapcsolódó cikkünk2016.04.25Karsai: nyár elejéig újranyitjuk a legnépszerűbb céges pályázatokatKrisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója előadásának főbb üzenetei:Bár örülünk, hogy a kormány gyorsan ki akarja írni az uniós pályázatokat, illetve ki is akarja fizetni a támogatásokat, de ha azonnal kinyitnák az összes kkv-pályázatot, akkor is meglenne a kellő igény...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés