Előfizetői tartalom

Még tart a vizsgálat a paksi bővítés ügyében

Portfolio
Még tart az Európai Bizottság vizsgálata a paksi bővítési beruházás ügyében, és nehéz megmondani, hogy mikor születik döntés - írja a Népszabadság. A Bizottság vizsgálja, hogy a beruházás állami támogatással valósul-e meg. A tavaly novemberben indított kötelezettségszegési eljárással kapcsolatban még tart a párbeszéd és az információcsere Brüsszel és a magyar kormány között. Emellett másik két esetben is vizsgálódik a Bizottság.

A lap kérdésére Margrethe Vestager, uniós versenyjogi biztos a következőt válaszolta: "A magyar kormány alapállása az volt, hogy a projekt nem tartalmaz állami támogatást. Ezt mi kétségbe vontuk és kérdéseket tettünk fel. Ha arra a következtetésre jutunk, hogy a beruházás állami támogatással valósul meg, akkor újabb eljárás következik, amely azt fogja megállapítani...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés