Előfizetői tartalom

Furcsa indoklással vettek el 90 milliárdot a magyar lakosságtól

Portfolio
Nagy többséggel, de furcsa indoklással fogadta el tegnap az illetékes Monitoring Bizottság a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program módosítását, amely közel 90 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatást vesz el a lakóépületek energiahatékonysági felújításától - hívja fel a figyelmet közleményében a Magyar Energiahatékonysági Intézet. Az indoklás szerint ugyanis ez túl bonyolult lenne, és az elmúlt évekbeli magas fluktuáció, illetve intézményi átszervezések miatt nem sikerült felállítani a pénz elosztására szolgáló intézményrendszert, ezért inkább átcsoportosítják a pénzt a középületek felújítására.

Ahogy azt már Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője is jelezte februárban, elindult a KEHOP formális módosítása, tegnap pedig sor is került az ennek elfogadásához szükséges itthoni monitoring bizottsági ülésre is.Kapcsolódó cikkünk2016.02.11Lázár kimondta az őszintét a lakossági energiahatékonysági ügyben2016.02.04Lázár a lakossági energiahatékonyságról: módosítjuk...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái