FONTOS Teljes adóreform kell az EU szerint, túl sok az igazságtalanság
 
Előfizetői tartalom

Így lopják az egészségügyre fordítható uniós milliárdokat

Portfolio
A tavaly júniusban 9 milliárd forintos keretösszeggel megjelent "Egészségügyi eszközök energia-megtakarítást célzó beszerzésének támogatása" felhívás több sebből is vérzik - olvashatjuk a korrupcióinfó oldalán. A 25 kórházi tenderre csak egyetlen pályázó jelentkezett. Minden pályázatnál az ajánlati ár meghaladja az ismert piaci árakat. Volt olyan eset, ahol a 100 %-ot is meghaladta. A kapkodás miatt minden engedély nélkül cseréltek készüléket. A közbeszerzésen kívül probléma az egyik kórházban, hogy már 4 hónapja beüzemeletlenül áll az utolsó pillanatban beszerzett gép.

A 9 milliárdos KEOP-5.6.0/E/15 kódszámú felhívás során "teljesen érthetetlen közbeszerzési szerkezettel, kartellgyanúsan, horribilis drágán történtek a beszerzések." Az eset annyira feltűnő volt, hogy még a Gazdasági Versenyhivatal is versenyfelügyeleti eljárást indított az uniós pályázat kapcsán.Érthetetlen közbeszerzésHadházy Ákos a korrupcióinfóján elmondta, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés