Előfizetői tartalom

100 milliárdos élelmiszeripari EU-támogatást jelentett be Lázár (2.)

MTI
|
Portfolio
A szakmai egyeztetéseket követően 100 milliárd forint támogatást kaphat a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) forrásaiból az élelmiszeripar; erről döntött szerdai ülésén a kormány - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter egy pénteki budapesti sajtótájékoztatón. A bejelentésnek már volt előzménye, a kormány részéről Csepreghy Nándor miniszter-helyettes az elmúlt hetekben már előrevetítette, hogy a kormány mindenképpen szeretné segíteni az élelmiszeripari cégeket, beleértve a közepes méretűeket is.

Ez lesz a támogatás kereteLázár János hangsúlyozta: az élelmiszer-feldolgozást fejleszteni kell a versenyképesség javítása érdekében, ezért döntött a kormány úgy, hogy a GINOP-on belül elkülönítenek az élelmiszer-feldolgozás számára egy pályázati sort. A kormány az élelmiszeripar fejlesztésére 50 milliárd forint vissza nem térítendő és 50 milliárd forint visszatérítendő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés