Előfizetői tartalom

Holnap idejönnek a brüsszeliek: százmilliárdok sorsa dőlhet el

Portfolio
Holnap érkeznek Magyarországra az Európai Bizottság szakértői egy konzultációra, hogy egyeztessék a 420 milliárd forintos tömbösített szennyvízberuházási gigatender kereteit és az 50 százalékos pályázati előleg témáját - írja a Világgazdaság. A lapnak küldött válasz szerint a magyar fél egyelőre nem hajlik a brüsszeli kérésekre, illetve nem osztja az aggodalmakat. Május közepén vezetői szinten is sorra kerülnek egyeztetések, amelyek kimenetelén az múlhat, hogy sikerül-e teljesíteni a magasra belőtt idei uniós kifizetési célt.

A cikk főbb információi, illetve az ügyek előzményei:Az Európai Bizottság néhány hete levélben kérte azt, hogy Magyarország függessze fel az összesen 420 milliárd forintnyi szennyvízberuházásra kiírt közbeszerzési eljárásokat, mert Brüsszel aggályosnak tartja, hogy az egyes projektek helyett 70 milliárd forintos tömbökben hirdették meg a munkákat, ezzel szűkítve a versenyt Hat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés