Előfizetői tartalom

Lázár: rövidesen megállapodhatunk az EU-s pályázati előlegről

Portfolio
Egyelőre valóban vizsgálja az Európai Bizottság, hogy miért akar a magyar kormány 50%-os pályázati előleget adni az új uniós ciklus nyerteseinek és azt, hogy ez jól van-e így, az egyeztetések pedig várhatóan május-június során lezárulnak majd - többek között ezt is elmondta a mai újabb maratoni Kormányinfo sajtótájékoztatón Lázár János.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter hangsúlyozta, hogy a pályázati előleg intézményét nem lehet megkérdőjelezni, inkább csak "annak arányát lehet vitatni". Ezzel arra utalt, hogy az előző uniós ciklusban még maximálisan 30%-os előleget adtak oda a magyar kormányzati szervek a nyerteseknek, de ezt az új ciklusban 50%-ra emelte a kormány, amit túlzottnak tarthat Brüsszel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés