Előfizetői tartalom

Hatalmas összeget utal a napokban az EU a magyar büdzsébe

Portfolio
Júniusban, optimális esetben már június elején átutalhatja az Európai Bizottság a magyar költségvetésnek az aszfaltvita miatt visszatartott és a pénzügyi korrekcióval csökkentett kifizetéseket - értesült nevük mellőzését kérő forrásoktól a BruxInfo. A brüsszeli lap információi szerint összesen 1,4 milliárd eurós (kb. 440 milliárd forintos) folyósítás várható rövidesen, és ebből az aszfaltügy és a szociális infrastruktúra programnál zárolt kifizetések 840 millió eurót tesznek ki. A Bizottság továbbra is egyeztet a magyar hatóságokkal az 50%-ra emelt itthoni pályázati előlegről, emellett pedig arra számít Brüsszel, hogy a 2014-2020-as ciklus első támogatási számláit nyáron már elkezdjük kiküldeni.

A BruxInfo terjedelmes cikkének néhány fontosabb információja: A rövidesen várható 1,4 milliárd euróból 863 millió euró az az összeg, aminek a kifizetését a Bizottság különböző okok miatt megszakította vagy felfüggesztette. Ebből 840 millió eurót két nagy tétel tesz ki: az aszfaltügy és a szociális infrastruktúra programnál zárolt kifizetések. Az aszfaltügyi pénzt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés