Előfizetői tartalom

Már 200 milliárdnyi EU-támogatás ömlött áprilisig a gazdaságba

Portfolio
Idén az első negyedévben a 2007-2013-as, illetve az új uniós ciklus terhére együttesen már mintegy 200 milliárd forintnyi EU-támogatás kifizetése történt meg Magyarországon - erősítette meg a Miniszterelnökség egy két héttel ezelőtti Kormányinfón elhangzottakat. Ez az adat sokkal magasabb, mint amit eddig gondoltunk, így ennek tükrében még inkább elgondolkodtató az első negyedéves gyenge magyar GDP-adat, igaz erre is van magyarázat.

A május 19-i Kormányinfón többek között arról beszélt Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője: a gyenge első negyedéves magyar GDP-adatban szerepet játszott az, hogy míg a tavalyi első negyedévben 480 milliárd forintnyi uniós forrást fizetett ki az állam, addig az idei első negyedévben 200 milliárdot. Utóbbi szám meglehetősen nagynak tűnt számunkra, hiszen a 2014-2020-as...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés