Előfizetői tartalom

Sokmilliós ingyenhitelből újíthatod fel ősztől az otthonod

Portfolio
A februárban jelzett 33% helyett már 10%-os önerő is elegendő lesz annál a lakossági energetikai felújítási programnál, amely ősztől nyílik meg és ma jelentette be a Magyar Fejlesztési Bank. Az uniós hátterű program 115 milliárd forintos kerete ráadásul 20 milliárdos magyar kerettel megtoldható lesz a kereslet függvényében. Márpedig a kis önerővel és az akár 10 millió forintos hitelkerettel az érdeklődés várhatóan élénk lesz. Fontos, hogy a ma bejelentett EU-s finanszírozási hátterű programot nem szabad összekeverni a mindössze 5 milliárdos keretösszegű, tisztán hazai büdzséből finanszírozott Otthon Melege Programmal, amelyre augusztus közepétől lehet pályázni, lakásonként legfeljebb 2,5 milliós vissza nem térítendő támogatásra.

Így jutottunk el a mai bejelentésigTavaly nyáron még úgy volt, hogy 45%-os vissza nem térítendő uniós támogatást és 45%-os hitelt kap majd a lakosság a 10%-os önerő mellett ahhoz, hogy ezrével elkezdhesse felújítani az energiapazarló családi házakat, illetve társasházakat. Ezt a keretet azonban tavaly ősszel felrúgta a kormány arra hivatkozva, hogy a vissza nem térítendő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés