Előfizetői tartalom

Át akarja látni a kormány, hova önti az állam milliárdjait

Portfolio
Az állami beruházásokat egységes rendszerben nyomon követő új adatbázist állít fel január 1-ig a kormány, hogy jobban átlássa az állami beruházásokra költött milliárdok sorsát és hatékonyságát - derül ki az egyik friss kormányhatározatból. Egy másik új jogszabály azt írja elő, hogy fel kell tárni azokat a feltételeket, amelyek korlátozzák a közszféra szervezetek által kezelt állami vagyonelemeken végrehajtandó uniós fejlesztési milliárdok gyors felhasználását. Egy harmadik határozat pedig azt rögzíti, hogy negyedévente összegzést kell készíteni a kormánynak az EU-s pénzek felhasználásáról, amelyet a parlamenti frakciók és független képviselők is megkapnak, félévente pedig vitanapra kerül sor a parlamentben.

Fogja a gyeplőt a tengernyi állami beruházáson a kormányA 2017-es költségvetés az elmúlt évekbelinél sokkal nagyobb, több mint 1500 milliárd forintnyi, hazai forrásból megvalósuló beruházást vázol, így erre épülhet rá az az 1267/2016. (VI. 7.) számú kormányhatározat, amely a legfrissebb Magyar Közlönyben jelent meg "Az állami beruházások hatékonyságának növelése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés