Előfizetői tartalom

EU-pénzek: verjük a régiót, óriási az érdeklődés

Portfolio
A visszatérítendő pénzügyi eszközök 27%-os aránya valószínűleg Magyarországon a legmagasabb a 2014-2020-as ciklusbeli gazdaságfejlesztési célú Operatív Programokon belül, az első ilyen magyar termékre pedig óriási az érdeklődés a cégek felől - többek között ezeket mondta el egy mai budapesti szakmai konferencián Karsai Tamás. A Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára a friss számok között azt is jelezte, hogy már mintegy 2800 céget hirdettek nyertesnek a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban, közülük pedig 2500-zal már meg is kötötték a támogatási szerződést.

A kutatás-fejlesztési célra fordítható uniós pénzek állománya (1,7 milliárd euró) mintegy megduplázódott az előző uniós ciklushoz képest, a visszatérítendő pénzügyi eszközök aránya pedig mintegy háromszorosára emelkedett (727 millióról 2352 millió euróra) - emelt ki két markáns változást az előző és a mostani uniós ciklus forrásszerkezetéből előadásában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés