Előfizetői tartalom

Még több pénzt rejtett el a kormány az EU-pályázatok nyerteseinek

Portfolio
Az uniós K+F-pályázatok nyertesei nem 50%-os, hanem 75%-os szállítói előleget vehetnek igénybe - vettük észre a fontos változást egy hétfőn megjelent kormányrendeletben, amelyet eddig még nem kommunikált a kormány. Az is lényeges, hogy csak azok az állami cégek, illetve költségvetési szervek indulhatnak a gazdaságfejlesztési pályázatokon, amelyeknek ezt előzetesen meg is engedi a kormány. Az új jogszabály pontosítja azt is, hogy mikor és hogyan kezdeményezik a hatóságok a nyertes intézmény adószámának törlését, ha megpróbál visszaélni a támogatással.

Hétfőn este jelent meg a 145/2016. (VI. 13.) kormányrendelet, amely felülírta azt a módosítást is, ami csak a múlt hónapban lépett hatályba az EU-támogatási rendszer bibliájának számító 272/2014-es kormányrendelet kapcsán. A legfrissebb jogszabály több ponton is módosításokat hajt végre, amelyek közül az alábbiak számítanak a leginkább lényegesnek: A 44/C. § szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés