Hatalmas az érdeklődés az első uniós ingyenhitel iránt
Uniós források

Hatalmas az érdeklődés az első uniós ingyenhitel iránt

Portfolio
Már mintegy 2 milliárd forintos hiteligényt rögzítettek az MFB rendszerében az illetékes szakértők és több mint 10 milliárd forintnyi további hiteligényről zajlanak az MFB Pontokban az ügyféltárgyalások - jelentette be az MFB Pontokról szóló országos rendezvénysorozat csütörtöki győri állásán Eőry Gábor. Az MFB Zrt. Értékesítés-irányítási Igazgatóság ügyvezető igazgatója azt is elmondta: a nagy érdeklődést látva még gyorsabb lesz az MFB Pontok országos megnyitási folyamata és a jogszabályban meghatározott december végi határidő előtt, már szeptemberre megnyílhat az első közbeszerzés keretében tervezett 442 MFB Pont.


A létező legjobb keretrendszert igyekeztünk összerakni, amit az uniós és magyar szabályrendszer megengedett, így született a 44 milliárd forintos keretösszegű, a "Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése" című, GINOP-8.3.1-16 kódszámú uniós hitelprogram - hangsúlyozta Eőry Gábor. A szakértő a széleskörű finanszírozási célok és az alacsony önerő elvárás miatt azt valószínűsítette, hogy a keret rövid idő alatt kimerülhet. Tájékoztatása szerint Győrben már 3, a nyugat-magyarországi térségben pedig már 12 MFB Pont várja az érdeklődőket, de a következő hetekben még több tucatnyi hitelintézeti fiók egy részében nyílnak meg ezek a pontok.

Eljött az idő azoknak a cégeknek, amelyek szeretnének végre nagyobbat előrelépni, mert a valóban kamatmentes, hosszú futamidejű uniós hitelből ezt most el tudják érni - hangsúlyozta az új termék kivételes jellegét előadásában Takács Zoltán. Az FHB Bank vezérigazgató-helyettese úgy fogalmazott, hogy a 44 milliárd forintos keretösszegű hitel azoknak a cégeknek is rendelkezésre áll, amelyek a pénzügyi adataik miatt a múltban esetleg kiszorultak a banki finanszírozási lehetőségek közül. Takács kiemelte, hogy ennél a GINOP-pályázatnál különösen fontos szempont a kérelem gyors átfutási ideje, amelyet a könnyített fedezeti elvárások mellett az egyszerűsített elbírálási folyamat is segíteni fog.

A GINOP-8.3.1-16 kódszámú termékről részletes elemzésünk ebben a cikkben érhető el, az MFB Pontokról szóló országos rendezvénysorozat pontos részleteiről pedig ebben a cikkben írtunk.
volkswagen_getty
áder jános_mti
hindenburg_getty
borkai zsolt_győr_mti
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
Szekesfehervar panelbeszelgetes cimlap1500