Rengeteg magyar céget izgat az első uniós 0%-os hitel
Uniós források

Rengeteg magyar céget izgat az első uniós 0%-os hitel

Portfolio
Jelenleg 25-30 milliárd forintnyi fejlesztésről folynak tárgyalások az MFB Pontokon elérhető nulla százalékos uniós hitel keretében, ami nem jelenti azt, hogy a 44 milliárd forintos GINOP pályázati keret már elfogyott, mindenesetre igen jelentős az érdeklődés országszerte a vállalkozások felől - többek között ezt jelezte az MFB Pontokat és az első terméket bemutató országos rendezvénysorozat keddi debreceni állomásán Eőry Gábor, az MFB Zrt. Értékesítés-irányítási Igazgatóság ügyvezető igazgatója.
A hat helyszínből álló országos rendezvénysorozat következő állomása június 22-én Miskolcon lesz, majd a jövő héten további három vidéki nagyvárosba látogatunk el. További részletek:


Eőry hozzátette: az ügyféltárgyalások alapján tegnapig összesen 2,5 milliárd forintnyi hitelkérelmet be is rögzítettek már az MFB rendszereibe, azaz a múlt csütörtöki győri konferenciához képest néhány nap alatt félmilliárddal bővült a hitelkérelmek együttes volumene. Eőry Gábor tájékoztatása szerint egyelőre nem tudható, hogy bővíthető-e a GINOP éves menetrendjében 44 milliárd forinton rögzített keretösszeg (GINOP-8.3.1-16), tekintettel a rendkívül erős vállalkozói érdeklődésre.

Előadásában többek között azt mutatta be, hogy az MFB Pontok hálózatában a 2014-2020-as uniós ciklus 730 milliárd forintnyi visszatérítendő forráskeretéből a mintegy 450 milliárd forintnyi hitelalapú forrás érhető el, illetve azok a termékek, amelyek a hitel mellett vissza nem térítendő támogatást is tartalmaznak (kombinált termékek). Az első hitelalapú GINOP-termékről azt mondta:

ma Magyarországon nincsen ennél jobb hitelprogram, ami elérhető lenne a kkv-k számára és valóban nulla százalékos, mert nem szeretnénk forrásokat elvonni a vállalkozások elől.

A további termékek konkrét tartalmáról még nem beszélt, de azokra a várakozásokra, miszerint "majd úgyis lesz még jobb", annyit előrebocsátott: nem biztos, hogy ugyanilyen kedvező feltételrendszert tudnak biztosítani, azaz lehet, hogy szigorúbb kamat-, futamidő, vagy egyéb kondíciókkal tudják majd meghirdetni.

Az MFB Pontok országos hálózatának felállítási folyamatáról azt mondta: óriási érdeklődést tapasztalnak és emiatt úgy döntöttünk, hogy felgyorsítjuk az MFB Pontok hálózatának kiépítését. Tájékoztatása szerint jelenleg már 115 ilyen hitelintézeti fiókban állnak ezek a pontok és a kormányhatározatban december végére rögzített 442 pont már szeptember végére meg fog nyílni.

A közelmúltban megjelent új nulla százalékos uniós hitelprogram olyan cégek és olyan fejlesztések finanszírozását is szolgálja, amelyek eddig nem jutottak hozzá bankhitelhez, mert a fedezeteik mérete, vagy például múltbeli pénzügyi adataik ezt nem tették lehetővé

- hangsúlyozta a GINOP-8.3.1-16 kódszámú termék fontos előnyét előadásában Ölveti Zsolt. A Hajdú Takarék Takarékszövetkezet ügyvezetője arra is felhívta a figyelmet a 44 milliárd forintos keretösszegű hitelhez egyszerűsített elbírálási folyamaton keresztül lehet hozzájutni, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy csak 150 millió forint felett van egyedi hiteldöntés, alatta nem kell részletes üzleti terv és scoring alapon születik a döntés.

A termék előnyei között említette Ölveti azt is, hogy a kamat a teljes futamidő alatt fixen nulla százalékos, nincsenek rejtett plusz költségek, a fedezeti követelmények valóban kedvezőek és a beruházási projekt keretében használt eszközöket is igénybe lehet venni.

A hat helyszínből álló országos rendezvénysorozat következő állomása június 22-én Miskolcon lesz, majd a jövő héten további három vidéki nagyvárosba látogatunk el. További részletek ebben a cikkünkben olvashatók.
koronavirus, mikroszkop
15 tőzsdei összeomlást okozott a Bank of America, most megfizeti az árát
kórház
kórház
kórház getty
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
európai uniós zászló európai bizottság