Utolsó lehetőség: Székesfehérváron is bemutatkozik a 0%-os EU-hitel
Uniós források

Utolsó lehetőség: Székesfehérváron is bemutatkozik a 0%-os EU-hitel

Portfolio
Példátlanul kedvező feltételekkel, valóban nulla százalékos kamattal indult el a napokban az első uniós kkv-hitel Magyarországon, és számos további konstrukció jön még olyan cégeknek is, amelyek eddig kiszorultak az olcsó banki finanszírozási lehetőségek köréből. Hol és mikortól lehet ezeket elérni, illetve milyen fejlesztésekre kérhetők? Mikre kell odafigyelni az EU-s visszatérítendő pénzügyi eszköz források igénylése során? Ezekre és számos más fontos kérdésre kaphatunk választ azon az országos előadássorozaton, amelyet a Portfolio az MFB Bankkal és négy hitelintézettel közösen szervez június során. Ennek keretében mSzegedre holnap pedig végül Székesfehérvárra ér a rendezvénysorozat.
A 2014-2020-as uniós ciklusban több mint 700 milliárd forintnyi EU-s visszatérítendő uniós pénzügyi eszköz áll Magyarország, illetve a pályázók rendelkezésére, hogy bővítsék termelési kapacitásaikat, versenyképesebbé tegyék működésüket, illetve csökkentsék energiafelhasználásukat. A hatalmas forrásokat koordináló MFB Bank szakított az előző ciklus lazább pénzügyi közvetítői modelljével, így a forráselosztásba kizárólag hitelintézeteket von be, amelyeket két közbeszerzés keretében választ ki.

Az első ilyen eljárásban a Takarékbank Zrt., a B3 TAKARÉK Szövetkezet, a Budapest Bank Zrt. és az FHB Zrt. négytagú konzorciuma lett a győztes. Ők azt vállalták, hogy saját fiókhálózatukon belül, több ütemben év végéig összesen 442 helyen felállítják az MFB Pontok hálózatát és ezen márkanév alatt közvetítik a visszatérítendő pénzügyi eszközök közül a hitelt (is) tartalmazó termékeket. Ezek együtt több mint 450 milliárd forintnyi forrást takarnak és közülük az első "fecskének" számít az a minap elindult, példátlanul kedvező feltételekkel felvehető beruházási hitel (GINOP-8.3.1-16 kódszám alatt), amelyet minimális önerővel, sokféle célra lehet használni és akár induló cégek is kérhetik.

A győri konferencián elhangzott, hogy már országszerte a 2 milliárd forintot is meghaladja a termékkel kapcsolatos, az MFB rendszerében rögzített hitelkérelmek száma és több mint 10 milliárd forintnyi további hitelkérelemről szólnak az ügyféltárgyalások. A pécsi rendezvényen már az derült ki, hogy közel a tizede "elfogyott" a 44 milliárd forintos keretösszegű hitelnek.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program idei pályázati menetrendje még számos hasonló konstrukciót tartalmaz, így mindenképpen érdemes tájékozódni arról, hogy mikortól, milyen feltételekkel és hogyan érhetők el ezek a hitelek, illetve vissza nem térítendő forrásokkal kombinált hitelek.

Ebben segít az a júniusi országos rendezvénysorozat, amelyet a Portfolio az MFB Bankkal és a nyertes konzorcium négy tagjával közösen szervez azért, hogy az érdeklődők egy csokorba gyűjtve, rövid idő alatt megkaphassák a szükséges információkat.

Kiemelt témáink az országos rendezvénysorozaton:

 • Mikor, hol és hogyan érhetik el a vállalkozások az uniós visszatérítendő pénzügyi eszköz forrásokat?
 • Milyen termékek jelennek meg 2016-ban és milyen fejlesztési célokra használhatók?
 • Hogyan érhető el, hogy ténylegesen nulla százalékos hitelt kapnak a kkv-k?
 • Milyen feltételekkel érhetők el a visszatérítendő pénzügyi eszköz források és hol kapható szakértői segítség?

Előadóink lesznek többek között:

 • Weinhardt Attila, vezető elemző, Portfolio
 • Az MFB Bank delegált szakértői
 • Az FHB Bank - Budapest Bank - Takarékbank - B3 Takarék Szövetkezet konzorciumi tag delegált szakértői

Az előadások után panelbeszélgetésre kerül sor, majd a résztvevő érdeklődők kérdéseire válaszolnak a szakértők. A helyszínen lehetőség van személyes tanácsadás igénybevételére is, az előadásokkal párhuzamosan és azt követően is.

Az országos rendezvénysorozat állomásai:

 • 2016. június 16. Győr, Leier City Center Irodaház
 • 2016. június 21. Debrecen, Hotel Divinus
 • 2016. június 23. Miskolc, City Hotel
 • 2016. június 27. Pécs, Corso Hotel
 • 2016. június 29. Szeged, Art Hotel
 • 2016. június 30. Székesfehérvár, Hotel Magyar Király


További információk és jelentkezés a győri eseményre ezen a linken, a debreceni programra ezen, a miskolcira ezen a linken, a pécsi eseményre ezen a linken, a szegedire ezen a linken, végül a székesfehérvárira ezen a linken lehetséges.
volkswagen_getty
áder jános_mti
hindenburg_getty
borkai zsolt_győr_mti
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Szekesfehervar panelbeszelgetes cimlap1500