Előfizetői tartalom

Újabb világsiker: itt a magyar okosszemüveg

Portfolio
Egy magyar start-up cég fejlesztette ki a pilótáknak szóló okosszemüveget, melyre 1,1 millió eurós (közel 350 millió Ft) uniós támogatást nyert H2020 forrásból. Az Aero Glass névre hallgató szemüveg lényege, hogy nagy távolságra eső objektumokat, információkat terjeszt ki valósághűen, 3D mélységben a még belátható térre vetítve. A jóslatok szerint 2016-ra 10 millió, 2020-ra pedig 100 millió darab fogyhat évente a szemüvegből.

Horizon 2020 finanszírozásból 2017 nyarára 1.100.750 euró összegű, amerikai partnerek bevonásával, magyar részről az Ateknea Solutions közreműködésével megvalósul egy magyar ötlet, amely forradalmasíthatja a légi navigációt az amerikai és az európai piacon - olvashatjuk a nyeromagyarok.eu oldalon.Már régóta foglakoztatja a fejlesztőket, hogy hogyan lehetnek kiterjeszteni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés