Előfizetői tartalom

EU-pénzt nyertem, de most mihez kezdjek?

Vízi Ildikó
Biztosan jó érzés EU-s milliókat nyerni, de nagyon sok apró részletre kell odafigyelni annak a több mint 3000 magyarországi vállalkozásnak, amely a gazdaságfejlesztési célú uniós pályázatok valamelyikén már nyert és elkezdte lehívni a megnyert forrást. A Portfolio a GINOP pályázatok Pénzügyi Útmutatóit nyálazta át és ezek alapján foglalja össze, hogy melyek a legfontosabb teendői a nyertes támogatási szerződéssel rendelkező cégeknek, illetve milyen buktatók vannak. Fontos hangsúlyozni, hogy minden pályázatnak külön ilyen útmutatója van, így a nyertes pályázathoz tartozó dokumentumot külön át kell tanulmányozni. Mivel több évig tartó elég összetett feladat vár a nyertesekre, így érdemes megfontolni szakértő tanácsadók igénybe vételét.

Az igénylés folyamata. A Portfolio által átnézett Pénzügyi Útmutatók a hivatalos pályázati oldalon a Segédletek menüpont alatt találhatóak az adott pályázati konstrukciónál. A jelenlegi állás szerint a Hatóság 3022 db GINOP pályázatot támogatott közel 815 milliárd forinttal, melyből már 2913 pályázónak van hatályos szerződése. A kifizetések pedig már 152 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés