Eldőlt: ők nevelgethetik az újabb magyar sikercégeket
Uniós források

Eldőlt: ők nevelgethetik az újabb magyar sikercégeket

Portfolio
Összesen 44-en indultak azon az uniós pályázaton, amely a startup cégek és innovatív projektek fejlődését elősegítő ún. inkubátorházaknak nyújt támogatást, de csak 8 ilyen intézménynek javasol támogatást adni a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, hiszen csak számukra adta ki az ehhez szükséges szakpolitikai véleményt.
A Hivatal oldalán megjelent közlemény szerint eldőlt, hogy melyik az a 8 inkubátorház, amely megkapta a szigorú értékelési szempontok alapján adható, ún. KFI szempontú szakpolitikai véleményt, és így benyújthatja a pályázatát a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében meghirdetett GINOP-2.1.5-15 kódszámú pályázatra és így egyenként várhatóan 600 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatást kaphat.

Az összesen 5 milliárd forintos keretösszeggel meghirdetett pályázat célja az innovációs ökoszisztéma fejlesztésének ösztönzése a konvergenciarégiókban, hogy országszerte kialakuljanak az ígéretes innovatív ötletek felkutatását, fejlesztését és finanszírozását lehetővé tévő közösségi és képzési bázisok. Egy pályázó legfeljebb 600 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz juthat, amelynek legfeljebb 20%-a számolható el a létrejövő inkubátor közvetlen működési költségeire, a támogatás legalább 80%-a pedig az inkubátor által kiválasztott startupok finanszírozására fordítandó. A szakpolitikai véleményt az alábbi 8 intézmény kapta meg a Hivataltól:

Eldőlt: ők nevelgethetik az újabb magyar sikercégeket

Út a forrás elnyeréséig

Az alábbi folyamatábra bemutatja, hogy milyen lépéseken keresztül jutnak el a pályázók ezen felhívás keretében odáig, hogy vissza nem térítendő támogatást kapnak az NGM égisze alatt működő Irányító Hatóságtól:

Eldőlt: ők nevelgethetik az újabb magyar sikercégeket

Hogyan zajlott a szakpolitikai vélemény kiadása?

A KFI szakpolitikai véleményezés több anonim szakértői és egy testületi értékelés alapján történik nyilvános szempontrendszer alapján. A startup ökoszisztéma építésére benyújtott projektjavaslatokat öt anonim szakértő bírálta. Az ellenőrizhető értékelési szempontokat - ezek közé tartozik például az inkubátorok vezető testületi tagjainak szakmai tapasztalata, valamint a vállalt startup befektetések száma - projektjavaslatonként két értékelő, a szakmailag mérlegelendő szempontokat - mint amilyen az üzleti terv, a helyi startup ökoszisztéma építésére, fejlesztésére vonatkozó terv - projektjavaslatonként további három szakértő értékelte.

A testületi értékelési szakaszban a konzorciumvezetők 10 perces prezentációkat tartottak, amelyeket az Irányító Testület szintén pontozott.

Kik voltak benne az Irányító Testületben? Az Irányító Testület elnöke volt: Friedler Ferenc, innovációs és általános elnökhelyettes, NKFI Hivatal Tagok: Ábrahám László, a National Instruments Hungary Kft. ügyvezető igazgatója Dósa Gábor főosztályvezető-helyettes, NKFI Hivatal, Támogatáskezelési és Innovációs Főosztály Hajagos Péter, a Microsoft közép-kelet európai régió kormányzati szolgáltatások értékesítési igazgatója Kállay László közgazdász, a Budapesti Corvinus Egyetem Kisvállalkozásfejlesztési Intézetének igazgatója Mendelényi Dániel nagykövet, a Siemens informatikai megoldások és szolgáltatások divíziójának korábbi igazgatója Pájer Donát közgazdász, a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója Vámos Zoltán, a GE Fényforrás üzletág globális technológiai igazgatója Sass Judit szervezetpszichológus, a Budapesti Corvinus Egyetem docense

GettyImages-200487905-002
Csaknem pormentes lesz az ALDI magyarországi logisztikai bázisa
STA_0781
STA_0480
putyin
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
hatalmas vonatvasarlasra szanta el magat a kormany MAV KISS motorvonat