Előfizetői tartalom

150 milliárdos kockázati-tőkeprogram indul Magyarországon

Portfolio
Még idén ősszel elindul egy 50 milliárdos, részben EU-pénzből finanszírozott állami kockázati tőkealap, amelyet jövő tavasszal egy 100 milliárdos másik program követ, benne legalább 30 milliárd forintnyi piaci alapú hozzájárulással - írja mai számában a Figyelő. A lap megszólaltatta a Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgató-helyettesét is, aki azt mondta, hogy az 50 milliárdos alap a kisebb, kockázatosabb cégekbe (kezdeti szakasz) teszi majd a pénzt, míg a 100 milliárdos nagyobb keretből pályázat útján várhatóan 6-8 piaci kockázati tőkealap kezelő állhat majd fel.

Amint múlt héten megírtuk: a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) 30 milliárd forintnyi uniós forrásához további 20 milliárd forintot tesz majd hozzá a Magyar Fejlesztési Bank és ebből állhat fel idén ősztől az 50 milliárd forintos kockázati tőkealap (igaz a gyakorlati működése várhatóan csak tavasztól indul majd el). Az alap működéséről most...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés