Előfizetői tartalom

Magyarország EU-s kizárása: hova mehetnénk tovább?

Portfolio
A luxemburgi külügyminiszter csak pártpolitikusi minőségében nyilatkozott Magyarország EU-s kizárásáról, aki régi támadónk, hiszen "ő volt az első, aki nekiugrott 2010-ben az Orbán-kormánynak" - reagált a friss diplomáciai viharra az EU jövőjéről szóló mai konferencián Prőhle Gergely volt uniós nagykövet. A Millennium Intézet eseményén Balázs Péter volt uniós biztos és külügyminiszter úgy fogalmazott: nem biztos, hogy most is megkapná Magyarország a teljes jogú uniós tagságot, így két másik előadó a teljes jogú tagság és a harmadik országok közötti köztes állapotot takaró kontinentális partnerség státuszt is elemezte Magyarország kapcsán. Bod Péter Ákos volt jegybankelnök úgy látja: a kormánypárt legfelső vezetését "valamilyen abúzus érhette EU-s témákban" és ezért ilyen ellenséges Brüsszellel szemben, de Martin József Péter, a Corvinus Egyetem oktatója arra mutatott rá, hogy ez a retorika nem szűrődött át a magyar lakosság EU-val kapcsolatos hozzáállásába.

"Sokkal keményebbeket mondunk, mint amiket teszünk"Csupán a pártpolitikai önérvényesítés eszközének kell tekinteni azt, amit most Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter mond a magyarok EU-ból való kizárása témájában és számos oka - geostratégia, gazdasági érdek - van annak, hogy az Európai Bizottság sem veszi komolyan az ő kijelentéseit - hangsúlyozta a panelbeszélgetés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés