Előfizetői tartalom

A választásokig elosztja az összes EU-pénzt a kormány

Portfolio
A 2014-2020-as uniós ciklusban a támogatott projektek teljes volumene már 3221 milliárd forintnál jár, és az intézményrendszer negyedévente kb. 1000 milliárd forintnyi új kötelezettségvállalásra képes, így a közel 9000 milliárd forintnyi 7 éves keret alapján reális az a célkitűzés, hogy hat negyedév múlva az összes uniós pénzről döntés születik - jelezte az MKT közgazdász-vándorgyűlés EU-források szekciója keretében Dányi Gábor.

A Miniszterelnökség helyettes államtitkára a Portfolio pontosító kérdésére hangsúlyozta: ez nem azt jelenti, hogy a 2018 tavaszi választásokra ki is fizetné a 7 évre járó strukturális és kohéziós pénztömeget a kormány, hanem azt, hogy addigra az intézményrendszer képes megkötni az összes támogatási szerződést. Mivel a legtöbb projekt 8-52 hónap közötti futamidejű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés