Előfizetői tartalom

Év végéig meghirdetheti az összes EU-pályázatot a kormány

Portfolio
A Magyarországnak 7 évre járó 8900 milliárd forintnyi uniós pénzkeretből jelenleg 71%-ot hirdetett meg pályázatok formájában a kormány és nagyon úgy néz ki, hogy már az év végéig le tudja kötni a kormány a teljes keretet - jelezte a mai Kormányinfón Lázár János. A Miniszterelnökség vezetője ezzel jóval gyorsabb pályázati meghirdetési menetrendet vázolt, mint ami az eddigi hivatalos tempó volt. Lázár utalt két minapi Portfolio-cikk tartalmára is, amelyek közül az egyik a brüsszeli pénzek felfüggesztési veszélyére hívta fel a figyelmet, a másik pedig azt mutatta be, hogy nemzetközi összevetésben is viszonylag gyorsan osztja el az új uniós pályázati pénzeket a kormány.

A keret 100%-át meghirdetheti év végéig a kormányAmint külön hírfolyamunkban megírtuk, Lázár többek között azt mondta: a 2014-2020-as ciklusra járó uniós keretnek már a 71%-ára hirdettek meg a magyar hatóságok uniós pályázatokat (272 db pályázat jelent meg 6391 milliárdos elérhető kerettel) és szavai szerint nagyon úgy néz ki, hogy már az év végéig le tudja kötni...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái