Előfizetői tartalom

Újabb EU-pénzt kapunk a Budapest-Székesfehérvár vasútvonal fejlesztésére

Portfolio
Ma jóváhagyta a Budapest és Székesfehérvár közötti vasúti összeköttetés javítására szánt 30 millió eurónyi uniós támogatást a Kohéziós Alapból az Európai Bizottság. Ezt a fejlesztési elképzelést a magyar hatóságok ún. nagyprojektként nyújtották be Brüsszelnek, ezért kellett megvárni a kedvező döntést. A tervek szerint a projekt 2018 nyarára fejeződik be.

Az említett vasútvonal korszerűsítését (amely a Transzeurópai Közlekedési Hálózat földközi-tengeri folyosóján található) már a 2007-2013-as uniós ciklusban megkezdték. Most tehát ez folytatódik a mai árfolyamon kb. 9,3 milliárd forintos újabb projekt keretében. Corina Crețu, a Bizottság regionális politikáért felelős tagja a jóváhagyó határozat kapcsán azt hangsúlyozta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés