Előfizetői tartalom

Fontos levelet küld Lázár Brüsszelbe - Eldőlhet az EU-források sorsa

Portfolio
Nehéz volt a múlt szerdai brüsszeli tárgyalásunk és az aszfaltügy lezárása után is várhatók még kemény viták Brüsszellel - jelezte a mai Kormányinfo tájékoztatón Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője. Utóbbi kapcsán a Portfolio úgy tudja: a napokban küld a kormány egy fontos levelet az Európai Bizottságnak, amelyben a brüsszeliek által szeptemberben feltett kérdésekre küld tételes válaszokat. Ezeken a válaszokon sok múlik, konkrétan az, hogy a nyáron lezajlott uniós audit után folyósíthatók-e az uniós források. Csepreghy Nándor, a tárca helyettes vezetője egy tegnapi interjúban már jelezte, hogy bizonyos területeken hajlandó lenne engedni a kormány.

Amint külön hírfolyamunkban beszámoltunk róla, többek között az alábbiakról beszélt Lázár a mai Kormányinfón: Nehéz tárgyaláson vannak túl Brüsszelben (múlt szerdán jártak kint), a Bizottság szerint Magyarország túl gyorsan halad a források lehívásában (a 7 évre szóló keret 73%-ára meghirdettek már pályázatokat, több mint egyharmadát már el is osztották). Ezt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés