Idén csak aprópénz jut a vidékfejlesztési pályázatok nyerteseinek
Uniós források

Idén csak aprópénz jut a vidékfejlesztési pályázatok nyerteseinek

Portfolio
Idén még több mint százmilliárd forint értékben tervez a Miniszterelnökség vidékfejlesztési pályázatokat megjelentetni, így a 965 milliárd forinton álló eddig meghirdetett pályázati keretösszeg átlépi majd a kerek 1000 milliárdos határt - jelezte a Világgazdaságnak Kis Miklós Zsolt. A tárca államtitkára azonban azt is elárulta, hogy idén lényegében aprópénzzel kell egyelőre beérniük a vidékfejlesztési pályázatok nyerteseinek, mert az előlegekkel együtt 2016-ban várhatóan csak 30 milliárd forint körüli összeget fognak kifizetni nekik.
November 10-ig összesen 965 milliárd forintnyi új vidékfejlesztési uniós pályázatot hirdetett meg a Miniszterelnökség, amelybe bele értendő az a 24 milliárdos keret is (3 pályázat), amelyről mi is írtunk a hétvégén. A tárca év végéig még további 100 milliárd forint körüli VP-pályázatot tervez meghirdetni. A VP legutóbbi hivatalos idei pályázati menetrendje szeptember elsején frissült, amely a kormány hivatalos uniós pályázati oldalán itt érhető el táblázatos formában. A 7 évre szóló VP-keretnek nagyjából a háromnegyedét hirdette meg eddig a Miniszterelnökség, amellyel az egyik legjobban áll az Operatív Programok között és reális, hogy jövő tavaszig az összes pályázatot ki is tudja írni.

Az államtitkár azt is jelezte most a lapnak, hogy a vidékfejlesztési program keretéből eddig 77 milliárd forintot fizettek ki, ami egyébként még 2015-ös determináció. Elmondása szerint a korábbi terveknek megfelelően még idén lesznek előlegkifizetések is, például az agrár-környezetgazdálkodási programban, a kiutalt összeg pedig elérheti a 30 milliárd forintot. Ez tehát a piacon lévő 1000 milliárdot közelítő pályázati keretnek egyelőre csak a töredéke, de Kis Miklós Zsolt jelzése szerint a kifizetések terén jövőre várható nagy dömping és a szándék az, hogy a vidékfejlesztési forrásokat 2018 végéig kifizethessék a nyerteseknek.
olaszország vírus koronavírus
orvos labor egészségügy kórház
Vágó László interjú
koronavírus vírus labor
forint200117
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
lepedo_agy