Előfizetői tartalom

Milliárdos pályázaton versenyezhetnek a Pest megyei inkubátorok

Portfolio
A konvergenciarégióban felálló 8 inkubátor után most újabb pályázati lehetőség nyílt meg: ezúttal a közép-magyarországi régióban indulhat el legalább 3, legfeljebb 5 régi, illetve új inkubátor, hogy segítse a startup vállalkozások alapítását, mentorálását és képzését. Ezt a pályázati forrást pénteken 1,5 milliárd forintos kerettel hirdette meg a Nemzeti Kutatás Fejlesztési és Innovációs Hivatal. A pénz nem EU-s keretből jön, hanem a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap terhére, a pályázat pedig az "Innovációs ökoszisztéma" (Öko_16) névre hallgat.

Az NKFIH közleménye szerint ezen a pályázaton már működő, tapasztalattal rendelkező, piaci inkubátorok és új inkubátorok egyaránt indulhatnak. Az 1,5 milliárd forintos keretre inkubátoronként minimum 300 millió Ft, maximum 500 millió Ft vissza nem térítendő támogatás igényelhető, így tehát a központi régióban legalább 3, legfeljebb 5 ilyen inkubátor kaphat pénzt. ...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái