Előfizetői tartalom

A bemelegítés után belehúz a pénzosztásba a kormány

Vízi Ildikó
Novemberben nagyon felpörgött a kormány EU-pénzes kifizetési számlálója, hiszen az októberi 84 milliárdos növekedést 241 milliárd forintos ugrás követte, így idén már átlépték a 2014-2020-as kifizetések a bűvös 1000 milliárdos határt is. A nagy hajrá ellenére is teljesíthetetlen a kormány által egész évre kitűzött cél, de azt a számot jó eséllyel meg lehet "csípni", amit az utóbbi hetekben elkezdtek kommunikálni.

Közel 100 milliárd forintnyi új pályázat jelent megVizsgálatunk szerint novemberben összesen 9 új uniós pályázati felhívás jelent meg 85,83 milliárd forintos keretösszeggel. A felhívások száma az októberi 12 felhíváshoz képest csökkent, de a meghirdetett felhívások keretösszege 21,85 milliárd forinttal növekedett. Az őszi pályázati dömping után ez a visszafogottság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés