Előfizetői tartalom

Gondoltad volna? Még az európai űrkutatást is támogatják

Portfolio
A napokban tartotta meg az Európai Űrügynökség (ESA) esedékes ülését, melyen Magyarország először vett részt teljes jogú tagállamként. Az ülésen a tagállamok meghatározták, hogy a következő öt évben több mint 10 milliárd euró (azaz 3000 milliárd forintot meghaladó) értékben járuljanak hozzá az ESA 24 új választható programjához és a működését biztosító alaptevékenységekhez. Folyamatban van a magyar űrstratégia kidolgozása.

Az Európai Űrügynökség (ESA) legfőbb stratégiai döntéshozó szerve, a Miniszteri szintű Tanács a napokban tartotta meg a háromévente esedékes ülését, melyen a szervezet 22 tagállamának miniszterei és egyéb döntéshozói vettek részt. Magyarország tavaly novemberi csatlakozása óta először vehetett részt teljes jogú tagállamként a tanácsülésen.A tagállamok feliratkozások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés