Előfizetői tartalom

Hatalmas sikert értek el magyar kutatók Brüsszelben

Portfolio
Öt magyar kutató fejenként 1-2 millió eurót, összesen több mint 8 millió eurót nyert el egy közvetlen brüsszeli beadású pályázaton - jelentette be ma az Európai Bizottság. Ez amiatt is nagy eredmény, mert az átlagos nemzetközi sikerarány közel dupláját produkálták a magyar kutatók: a 19 indulóból ötöt is kiválasztott ma az Európai Kutatási Tanács Horizont 2020 uniós kutatási és innovációs keretprogram "Kiváló tudomány" elnevezésű pillérének pályázata keretében.

Az Európai Kutatási Tanács a 2274 pályázatból összesen 314 kiváló európai kutatót választott ki ma, közöttük öt magyar is található ezen a listán: Dénes Ádám (MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet), Lengyel Máté (Közép-európai Egyetem), Maria Lugaro (MTA Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont), Marx Dániel (MTA Számítástechnikai és Automatizálási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés