Előfizetői tartalom

Megkapja az EU-kasszát a kínos pesti látogatáson járt uniós biztos

Portfolio
A hétfői brüsszeli meghallgatása alapján gond nélkül megkaphatja majd csütörtökön a teljes Európai Parlament támogatását Günter Öttinger, hogy az EU költségvetésért és humánerőforrásért felelős biztosává válhasson - írja a Bruxinfo. Közben az EUrológus azt is megjegyzi, hogy az EP költségvetési és jogi szakbizottságának tegnapi meghallgatása csak formalitás volt, és a rövidesen megtörténő kinevezés azért is lényeges Magyarország számára, mivel Öttinger "keze alatt" formálódik majd az EU 2020 utáni közös kasszájának mérete és belső szerkezete, azaz azok az EU-támogatások "múlnak" rajta, amelyek a magyar gazdaságnak is fontos hajtóerőt jelentenek.

A német Günter Öttinger jogászként húsz évig egy könyvvizsgáló és adótanácsadó cég vezetője volt Németországban, mielőtt baden-württenbergi miniszterelnökké választották a kétezres évek második felében. 2010-2014 között az EU energetikáért felelős uniós biztosa volt, azóta pedig a digitális unióért felel. Decemberben lemondott az EU költségvetésért és humánerőforrásért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés