Kiderült, hogy kiknek osztott pénzt a kormány év végén
Uniós források

Kiderült, hogy kiknek osztott pénzt a kormány év végén

Portfolio
A kormány a napokban jelentette be, hogy 35 nagyvállalat kapott összesen 24,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást költségvetési forrásból. Azóta megtaláltuk a kormány hivatalos oldalán a részletes listát is. Ebből derült ki, hogy legnagyobb támogatási összeget, 4,5 milliárd forintot, a budapesti székhelyű Vajda Papír Kft. kapta, míg a Rába Cégcsoport 3 cége 3,2 milliárdot és a Gyermelyi pedig 2,4 milliárd forintot nyert el. A támogatásból a nyertes cégek eszközparkjukat fejleszthetik és több száz új munkahelyet hozhatnak létre.
A Nemzetgazdasági Minisztérium a Nagyvállalati Beruházás Támogatási programot 2015-ben indította el az európai uniós forrásokból kiszoruló, hazai nagyvállalatok támogatására 3 milliárdos keretösszeggel.

2016-ban a program keretösszegét megemelték 15 milliárdra, de ezt az összeget a kormány a nagy érdeklődésre való tekintettel végül 24,3 milliárdra emelte a kormány. A tavaly december végén aláírt támogatási szerződéseknek köszönhetően 61,5 milliárd forintos fejlesztés indulhat el Magyarországon, csaknem 1200 új munkahelyet teremtve.

Összesen tavaly év végéig 35 támogatási döntés született, és így 24,3 milliárd forintnyi támogatásra vállalt a tárca kötelezettséget.

A 35 nyertes cég

Az alábbi táblázatból jól látható, hogy a legnagyobb támogatási összeget 4,5 milliárd forintot a budapesti székhelyű Vajda Papír Kft. kapta 41%-os támogatási intenzitással. Őt követi a Rába Futómű Kft. 2,5 milliárdos és a Gyermelyi pedig 2,4 milliárdos támogatási összeggel.

A Rába Cégcsoport másik két cége: Rába Jármű Gyártó és Kereskedelmi Kft. 0,285 milliárdot, míg a Rába Járműalkatrész Gyártó és Kereskedelmi Kft. 0,418 milliárdot kapott. Így a cégcsoport összesen 3,2 milliárdos beruházási támogatást nyert el, melyet a Budapesti Értéktőzsdén be is jelentett.

A 10 legnagyobb beruházási támogatást kapott nagyvállalatok között találjuk még az Univert, a Jász-Plasztik Kft-t, a Béres Gyógyszer Zrt-t, a Gallicoop-ot, a Kecskeméti Konzervgyárat, Tranzit-food Kft-t, illetve a Kunplast-Karsai Zrt-t.

A nyertesek támogatási intenzitása változó, de jellemzően 20% és 50% közötti értékeket figyelhetünk meg.

Kiderült, hogy kiknek osztott pénzt a kormány év végén
A pályázatnál a nagyvállalatoknak arra kellett figyelniük, hogy a legkisebb támogatható projektméret 100 millió Ft volt, azzal, hogy a beruházáshoz nyújtható támogatás összege el kellett, hogy érje az 50 millió forintot.

A program keretében a vállalatok új eszközöket szerezhetnek be, illetve az eszközökhöz kapcsolódó infrastrukturális beruházásokat is megvalósíthatják az elnyert támogatásból. Emellett az új termelő eszközök működtetéséhez szükséges ingatlan építés, bővítés, átalakítás, korszerűsítés költségei is elszámolhatóak. Továbbá szoftverek, illetve a termelő eszközök beszerzéséhez kapcsolódó minőség-, környezet- és egyéb irányítási, vezetési, hitelesítési rendszerek, szabványok bevezetése és tanúsíttatása költsége is elszámolható.
Kína
DSOKI20191013203
orban viktor tarlos istvan fidesz valasztas
török gábor
orban viktor ertekeles onkormanyzati valasztas tartlos istvan fidesz
lengyel valasztasok magas reszvetel
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Bevezetés a tőzsdei kereskedés és befektetés világába.
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsad.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
2019. október 17.
Hiventures - Portfolio KKV Tőkefinanszírozás 2019
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
4esmetro fejlesztes