Előfizetői tartalom

Kiderült, hogy kiknek osztott pénzt a kormány év végén

Portfolio
A kormány a napokban jelentette be, hogy 35 nagyvállalat kapott összesen 24,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást költségvetési forrásból. Azóta megtaláltuk a kormány hivatalos oldalán a részletes listát is. Ebből derült ki, hogy legnagyobb támogatási összeget, 4,5 milliárd forintot, a budapesti székhelyű Vajda Papír Kft. kapta, míg a Rába Cégcsoport 3 cége 3,2 milliárdot és a Gyermelyi pedig 2,4 milliárd forintot nyert el. A támogatásból a nyertes cégek eszközparkjukat fejleszthetik és több száz új munkahelyet hozhatnak létre.
A Nemzetgazdasági Minisztérium a Nagyvállalati Beruházás Támogatási programot 2015-ben indította el az európai uniós forrásokból kiszoruló, hazai nagyvállalatok támogatására 3 milliárdos keretösszeggel. 2016-ban a program keretösszegét megemelték 15 milliárdra, de ezt az összeget a kormány a nagy érdeklődésre való tekintettel végül 24,3 milliárdra emelte a kormány....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái