Öt EU-pályázatnál megszüntette az ügyészség a nyomozást
Uniós források

Öt EU-pályázatnál megszüntette az ügyészség a nyomozást

Portfolio
A 2011 óta EU-s pályázatoknál elindult ügyészségi nyomozásokból négy ügy jutott el vádemelésig, további ötnél pedig megszüntették a nyomozást- derült ki Polt Péter legfőbb ügyésznek a parlament oldalán megjelent válaszából. Ez után született, hogy Hadházy Ákos ellenzéki képviselő írásban fordult Polthoz, hogy a Magyarországon zajló büntető ügyek állásáról és számáról tájékoztatást kapjon.
Két hete kereste meg írásban Polt Péter legfőbb ügyészt Hadházy Ákos az ügyben, hogy megtudja: "Mely uniós programok kapcsán vizsgálódik végre az ügyészség? ". Tudomása szerint jelenleg 19 ügyben van folyamatban nyomozás, a nyomozás megszüntetésére 5, míg vádemelésre 4 esetben került sor. A legfőbb ügyész válaszában csak az utolsó két számot erősítette meg, a folyamatban lévő ügyek számáról és tartalmáról nem adott információt.

A válasz

A folyamatban lévő nyomozásokat illetően további tájékoztatás nem adható.

Vádemelésre a következő négy ügyben került sor:
  • Egy budapesti székhelyű, állatgyógyászattal foglalkozó gazdasági társaság nyomdaüzem létesítésére irányuló projektre hivatkozva nyújtott be valótlan adatokat tartalmazó pályázatot. Az elnyert 49,5 millió forint támogatással történő elszámolás során valótlan számlákat használt fel. Két személlyel szemben emeltek vádat.
  • Egy Pest megyei székhelyű, mezőgazdasági tevékenységet folytató gazdasági társaság valótlan adatok megadásával egységes területalapú támogatást igényelt és honvédségi gyakorlótér hasznosításának támogatására úgy kapott 51,8 millió forintot, hogy a kérelmező nem volt jogszerű földhasználó, a honvédségi gyakorlótér nem volt támogatható terület. Az ügyben elsőfokú bírósági ítélet még nem született.
  • Egy budapesti székhelyű gazdasági társaság vállalkozások innovációs tevékenységének támogatására irányuló pályázat keretében úgy igényelt 111,9 millió forint támogatást egy már létező, elsősorban kutyák számára kialakított hidroterápiás futópad továbbfejlesztésére, hogy a projektet a vádlottaknak nem állt szándékában megvalósítani. Az ügyben elsőfokú bírósági ítélet még nem született.
  • A Balaton északi partján működő gazdasági társaság erdészeti munkagépek beszerzésére nyújtott be támogatási kérelmet és 178,7 millió forintot nyert. A pályázó a támogatás jóváhagyása után irreálisan magas áron szerezte be a gépet. Az ügyben elsőfokú bírósági ítélet még nem született.

Nyomozás megszüntetésére öt esetben került sor:
  • Bodony község belterületi vízrendezése elnevezésű projektje
  • Hévízen, Kalocsán, Mezőhegyesen és Szekszárdon egy budapesti székhelyű gazdasági társaság által kivitelezett közvilágítás korszerűsítési projektek
  • Egy budapesti székhelyű, állatgyógyászattal foglalkozó gazdasági társaság két állatgyógyászati termék — egy táplálék-kiegészítő tabletta és egy bőrgyógyászati spray — kifejlesztésére irányuló projektje
  • Dél-balatoni régióban tizenkét önkormányzat és társadalmi szervezet pályázata alapján integrált közösségi szolgáltató terek létesítése és felújítása, illetve két budapesti székhelyű gazdasági társaság földmunkagép-beszerzései
  • két kisvárdai és egy budapesti székhelyű gazdasági társaság mikrovállalkozások fejlesztése tárgyú projektjei
máv0921
Autóbaleset
online bolt_shutter
orvosi kamara0921
palkovicslászló0921
shutterstock_1100688464_rugalmas
brexit0115
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
vargamihaly0921