Előfizetői tartalom

Új eszközzel lép fel a kormány a korrupció ellen

Portfolio
A február 1-től három állami intézményre kötelező elektronikus közbeszerzéshez a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság fogja biztosítani a felületet - közölte a Világgazdasággal a Miniszterelnökség. Ez az új megoldás lényeges lépés a közbeszerzések terén eddig látott korrupcióval szemben, hiszen hozzájárul az átláthatósághoz és vele együtt olcsóbbá teheti a tendereket a Transparency International Magyarország lapnak nyilatkozó illetékes szakértője szerint. Lényeges, hogy a három állami intézményen kívüli többi közbeszerzési szereplő számára csak legkésőbb december 31-től lesz kötelező a teljeskörű elektronikus közbeszerzés.

A központosított közbeszerzésekben alkalmazandó elektronikus kommunikációhoz szükséges felületet a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) fogja biztosítani - közölte a lappal a Miniszterelnökség. A portálon elérhető alkalmazást február elsejétől a Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKOH) és az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (AEEK) használja majd a KEF-en...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés