Sok a családos a cégnél? Pályázz munkahelyi bölcsire EU-pénzből!
Uniós források

Sok a családos a cégnél? Pályázz munkahelyi bölcsire EU-pénzből!

Portfolio
A vállalkozások, nonprofit szervezetek és költségvetési szervek bő egy hónap múlva 4 milliárd forint értékben munkahelyi bölcsődék létrehozásának támogatására pályázhatnak - jelentette be Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásért felelős államtitkár. Az igényelhető támogatás 8-100 millió Ft, amelyet fordíthatnak a munkahelyi bölcsőde helyszínének kialakítására, az ellátáshoz, gondozáshoz szükséges eszközök beszerzésére, a személyi feltételek megteremtésére.
Megjelent a "Munkahelyi bölcsődék létrehozásának támogatása" című GINOP-5.3.8-17 kódszámú felhívás, melynek a rendelkezésre álló keretösszege 4 milliárd forint. A támogatási kérelmek benyújtására 2017. március 20-tól lesz lehetőségük a pályázóknak. A pályázat a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív program (GINOP) keretében kerül meghirdetésre. Számításaink szerint az operatív program teljes 7 éves időszakra járó keretösszegének közel 75%-át már meghirdette a kormány.

Rákossy Balázs hangsúlyozta, hogy a 2014-2020 közötti fejlesztési ciklusra 100 milliárd forint fejlesztési forrást irányoztak elő a bölcsődei és óvodai helyek bővítésére a GINOP mellett más operatív program keretéből (TOP, VEKOP) is.

A pályázatról néhány információ

A felhívás célja munkahelyi bölcsődék létrehozásának támogatása, amelyek hozzájárulnak a kisgyermekes nők foglalkoztatásának elősegítéséhez, valamint a munka és a magánélet összehangolásának megkönnyítéséhez -emelte ki az államtitkár.

Az igényelhető támogatás 8-100 millió Ft, amelyet fordíthatnak a munkahelyi bölcsőde helyszínének kialakítására, az ellátáshoz, gondozáshoz szükséges eszközök beszerzésére, a személyi feltételek megteremtésére. Szintén elszámolható a vissza nem térítendő támogatás a szolgáltatást nyújtó személyek képzésére, a projekt előkészítésével és projektmenedzsmentjével kapcsolatos tevékenységekre, továbbá - az állami támogatási szabályok figyelembevételével - a munkába visszatérő kisgyermekes szülő képzésére, kompetencia-fejlesztésére is. A pályázat további részleteiről korábbi cikkünkben már beszámoltunk.
forintarfolyam
lakásépítés
szabó istvan_exim_sajat_mónus márton
23 September 2019, Lower Saxony, Salzgitter: Volkswagen employees stand in a clean room for the production of battery cells at the VW Salzgitter plant. Volkswagen has started producing its own battery cells for electric cars.
Negative trends in Hungarian forint euro exchange rate
A farmer pulls a planter through a soybean field in this aerial photograph taken over a farm near Buda, Illinois, U.S., on Tuesday, July 2, 2019.
Thomas Cook üzlet
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
A farmer pulls a planter through a soybean field in this aerial photograph taken over a farm near Buda, Illinois, U.S., on Tuesday, July 2, 2019.