Uniós pénzeső hullik hamarosan az önkormányzatokra
Uniós források

Uniós pénzeső hullik hamarosan az önkormányzatokra

Portfolio
Összesen 547 milliárd forint értékű fejlesztési forrás érkezik meg hamarosan a megyékhez a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében - jelentette be Rákossy Balázs. A Döntés-Előkészítő Bizottságok pénteken kezdik meg a bírálati munkát és több mint 4590 darab pályázatról hoznak döntést. Már márciusban sor kerül a támogatói döntések kihirdetésére és áprilisban pedig a szerződéseket kötik meg a nyertesekkel.
A településfejlesztési pályázatok (TOP) kiírása során a pályázat kiírói egyeztettek a megyei önkormányzatokkal és a megyei jogú városokkal, hiszen az általuk tervezett Integrált Területi Programok (ITP) alapján juthatnak támogatási összeghez, amelyek megvalósításához a TOP biztosítja a forrásokat.

A TOP teljes 7 éves uniós ciklusra rendelkezésre álló keretösszege 1275 milliárd forint, amelyből már több mint 1000 milliárd forintot meghirdetett a kormány, mely a teljes keretösszeg 84%-át teszi ki, mint azt korábbi cikkünkben már jeleztük. 2017 március végéig már a teljes forráskeret lesz elérhető a megyék és megyei jogú városok számára pályázatokon keresztül - tette hozzá Rákossy Balázs.

A megyei konstrukciók keretében eddig 670,9 milliárd forint, míg a megyei jogú városok esetében 354,7 milliárd forint vált elérhetővé az egyes felhívásokban rögzített támogatásra jogosultak számára.

Összesen 51 darab felhívás jelent már a TOP keretében, ebből 18 nyitott jelenleg és 33 zárult már le. A megyék részére 24 felhívás jelent már meg, ebből 7 nyitott, 17 zárul le, a megyei jogú városok részére pedig 26 meghirdetett felhívás közül 10 nyitott még és 16 zárult le. Ezt kiegészíti a CLLD (közösségvezérelt helyi fejlesztés) keretében kiírt, nyitott felhívás - tájékoztatott az államtitkár.

A TOP keretében megjelent összesen 547 milliárd keretösszegű 15 pályázati felhívására 716 milliárd forintnyi támogatási igényt nyújtott be a 18 megye. A beérkezett támogatási kérelmeket a Döntés - Előkészítési Bizottság bírálja el, akik pénteken kezdik el a munkát és várhatóan a javaslatok alapján már márciusban sor kerül a támogatói döntések kihirdetésére. Így áprilisban már a szerződéseket kötik meg a nyertesekkel, akik jellemzően települési önkormányzatok. A szerződéskötést követően a kedvezményezett önkormányzatok folyamatosan megkapják az előlegeket, mely alapján megkezdődik a projektek megvalósítása.

Március végéig a megyék számára további 12, míg a megyei jogú városok számára további 8 felhívás lesz elérhető - mondta el az államtitkár. A tegnapi cikkünkben már beszámoltunk 5 új pályázati lehetőségről.

A hivatalos pályázati oldalon található statisztikák alapján a településfejlesztési program keretében jelenleg 6000 db beérkezett pályázatot számlálunk, melynek az igényelt támogatási összege 1188,8 milliárd forint. Eddig az Irányító Hatóság 644 db kérelmet támogatott, melyekhez összesen 329,2 milliárdnyi megítélt támogatás tartozik. Már 622 esetben kifizetés is történt összesen 274 milliárd forintos összegben.
India merriage
napelem magyar zoldites
négy_napos_munkahét
izer norbert allamtitkar
címlapkép_zöld
kinai elnok
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
BFALU20191201033