Előfizetői tartalom

Ömlik hozzánk az EU-pénz, de kimaradunk az európai ügyészség felállításából

Portfolio
A minap lezajlott uniós csúcstalálkozón számos más ügy mellett arról is döntés született, hogy megerősített együttműködés formájában, de többek között Magyarország és Lengyelország részvétele nélkül létrejön az európai ügyészi hivatal (EPPO). Az új uniós intézmény a határokon átnyúló áfa-csalásokon kívül az uniós forrásokkal összefüggő korrupciós ügyekben is nyomozhat majd. Az illetékes cseh uniós biztos szerint nagy nettó haszonélvező tagállamként a magyaroknak és a lengyeleknek is támogatniuk kellene az intézményt, mert esetleg ehhez kötnék később a strukturális és kohéziós pénzek elérhetőségét, igaz nincs ilyen javaslat hivatalosan - jegyzi meg összefoglalójában a Bruxinfo.

Ki támogatja?Mivel teljesültek a megerősített együttműködés elindításához az EU-szerződésben rögzített feltételek, így nincs akadálya annak a jogszabálynak az elfogadásának, amellyel felállhat az európai ügyészi hivatal (EPPO), derült ki a minap lezajlott EU-csúcson. Az EPPO a más állampolgárságú házaspárok válásának szabályai és az egységes európai szabadalom...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés