Mától indul a roham a napelemekért
Uniós források

Mától indul a roham a napelemekért

Portfolio
Mától pályázhatnak a mikro-, kis- és középvállalkozások az összesen 103,2 milliárdos keretösszegű kombinált hitelprogramokra. A pályázatok keretében megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogathatóak mind a vidéki, mind pedig a közép-magyarországi régiókban. Az elnyerhető támogatás és az igényelhető kölcsön összege is 3-50 millió forint.
A Portfolio március 23-i Uniós Források konferencián szó lesz többek között a pályázati meghirdetési dömping okairól, a kihívásokról és az energiahatékonysági pályázatokról is. További részletek:


A fejlesztésekre a GINOP-4.1.1-8.4.4-16 kódszámú pályázat keretében összesen 91,5 milliárd Ft áll rendelkezésre, amelyből a vissza nem térítendő támogatás 59,4 milliárd Ft, a kölcsön keretösszege pedig 32,1 milliárd forint. A VEKOP-5.1.1-5.1.2-16 kódszámú pályázat keretében összesen 11,7 milliárd forint áll rendelkezésre, amelyből a vissza nem térítendő támogatás 5,8 milliárd forint, a kölcsön keretösszege pedig szintén 5,8 milliárd forint. Tehát a két felhívás keretében mindösszesen 103,2 milliárd forint áll a mikro-, kis- és középvállalkozások rendelkezésére - hívta fel a figyelmet Rákossy Balázs, az NGM európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

A felhívások legfontosabb tudnivalói

  • A pályázatok hozzájárulnak az épületek energiatakarékosságának és energiahatékonyságának megújuló energiaforrások felhasználásával történő javítására irányuló beruházások megvalósításához.
  • A pályázat keretében támogatható a vállalkozások épületei hőtechnikai adottságainak javítása (szigetelés, nyílászáró-csere), a fűtési, hűtési és használati meleg víz rendszereinek korszerűsítése megújuló energiaforrás hasznosításával, illetve a világítási rendszerek korszerűsítése.
  • Mind a két felhívás esetében az igényelhető vissza nem térítendő támogatás és az igényelhető kölcsön összege minimum 3 millió, maximum 50 millió forint. A kölcsön futamideje a szerződés megkötésétől számított legfeljebb 10 év, a kamat 2%/év. - ismertette az államtitkár.
  • Továbbá a kombinált hitelkérelmek esetében legalább 10%-os saját forrással, egyszerűsített eljárással, egyablakos rendszerben igényelhető vissza nem térítendő támogatás, valamint kedvezményes kamatozású kölcsön. A vissza nem térítendő támogatás és a kölcsön egyidejű igénybevétele kötelező.
  • Az egyik pályázat keretében (VEKOP-5.1.1-5.1.2-16) csak a közép-magyarországi régióban tevékenykedő kkv-k nyújthatnak be kérelmeket, míg a másik konstrukció keretében (GINOP-4.1.1-8.4.4-16) a vidéki, közép-magyarországi régión kívüli térség vállalkozásai tudnak pályázni.


A vállalkozások mellett az önkormányzatok és a lakosság is igényelhetnek energetikai korszerűsítésre uniós forrást, melyeket korábbi cikkünkben foglaltunk össze.

A lakosságnak szóló cikkeink:Címlapkép forrása: MTI/Sóki Tamás
warrenbuffettt
közösségi iroda
GettyImages-482460361
GettyImages-1162791014
penzvaltas forint dollar brexit
Alteo klub
OrbanViktor
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
napelem teto szigeteles ablakcsere felujitas fejlesztes unios palyazat mfb