Íme a naptár, ha EU-pénzt akarsz
Uniós források

Íme a naptár, ha EU-pénzt akarsz

Portfolio
A kormány az EU-pénzek 60 százalékát gazdaságfejlesztésre akarja fordítani és mivel az elmúlt 3 hónapban összesen 23 ilyen pályázat jelent meg, ezért érdemesnek tartottuk összefoglalni egy táblázatban, hogy mikor melyik pályázatok nyíltak/nyílnak meg és mikor van a beadásuk első szakaszhatára. Azt is fontos megjegyeznünk, hogy nem kis tételekről van szó, hiszen összesen 735 milliárdos keretösszegű pályázatokról beszélünk, igaz ebből 105 milliárd egy lakossági energiahatékonysági keretet takar.
Az EU-s pályázati szabályokról és a fejlesztéspolitikai döntések hátteréről szó lesz a Portfolio Uniós Források 2017 című konferenciáján március 23-án. További részletek:


Az elmúlt három hónapban a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében megjelent pályázatokat összesítettük és megvizsgáltuk, hogy mennyi keretösszeg áll a cégek rendelkezésre, illetve melyek azok a pályázatok, amelyek jelenleg is nyitva vannak és benyújthatóak a támogatási kérelmek.

Az alábbi táblázatból jól látható, hogy a vizsgált időszakban 23 pályázati felhívás jelent meg, összesen 733,68 milliárdos keretösszeggel. A pályázatok döntő többsége a vállalkozásoknak szól, egyetlen hitelkonstrukció kedvezményezettje a lakosság.

Egy táblázatban foglaljuk össze a GINOP pályázatokat, a megnyitási és az első szakaszhatár dátumaikkal együtt, hogy áttekinthető legyen a nagy pályázati dömping során megjelent, vállalkozásoknak szóló felhívások sokasága.

Íme a naptár, ha EU-pénzt akarsz
Jól látható, hogy a 23 pályázatból a "Munkaerő-piaci kompetenciák fejlesztése a konvergencia régiókban" felhívásnak zárult már le, február 28-án az első szakaszhatára. A többi pályázat már javarészt benyújtható, de láthatunk még olyan felhívásokat, amikre majd csak később lehet a támogatási kérelmeket beküldeni a pályázat kiírójának.

A decemberben meghirdetett 10 kombinált hitel és önálló hitelprogramok programok közül már mindegyikre benyújtható kérelem. Mind a kutatás-fejlesztésre (hitel, kombinált hitel), mind az energetikai korszerűsítésre, mind az infokommunikációs fejlesztésekre, mind gépbeszerzésre, mind pedig a komplex élelmiszeripari beruházásokra szánt források elérhetőek a hazai cégek számára. A lakosságnak szóló energetikai korszerűsítés az egyetlen olyan hitelprogram, ahol majd április 24-től lehet a kérelmeket benyújtani, melynek részleteiről ide kattintva tájékozódhat.

Tavaly december elején 39 milliárdos keretösszeggel jelent meg a két legnépszerűbb kapacitásbővítő pályázat, mely részleteiről akkori cikkünkben számoltunk be. A pályázatok keretében lehetőség nyílik új eszközök beszerzésére, IT fejlesztésre, infrastrukturális és ingatlan beruházásokra, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítására és online megjelenés kialakítására.

Munkahelyi bölcsődék létrehozásának támogatására március 20-tól pályázhatnak majd a vállalkozások, melynek részleteiről egy korábbi cikkünkben már beszámoltunk.

Az 5 milliárdos keretösszegű "Tranzitfoglalkoztatási programok támogatása" felhívást februárban hirdették meg, de a támogatási kérelmeket majd csak március 27-től nyújthatják be a pályázók. Az Exportképes innovatív termékek fejlesztésének támogatása az innováció vezérelt exportbővítés érdekében" című pályázatot már szintén meghirdették a hivatalos pályázati oldalon, de a kérelmeket csak június 1-től lehet majd benyújtani.

Címlapkép forrása: MTI/Oláh Tibor
WASHINGTON, DC - JULY 31: Federal Reserve Board Chairman Jerome Powell speaks  (Photo by Mark Wilson/Getty Images)
18 September 2019, France (France), Strassburg: Jean-Claude Juncker (l-r), President of the European Commission, and Michel Barnier, chief Brexit-negotiator of the EU.
Frankfurt Stock Exchange
Üzlet

Nagyot emelkedett a Mol

Kivétel nélkül erősödéssel zárták a szerdai kereskedést a hazai blue chipek.

BMW
Interspar hipermarket
török jegybank, getty
LAS VEGAS, NV - APRIL 28:  Chairman and President of the Trump Organization Donald Trump yells 'you're fired'
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
18 September 2019, France (France), Strassburg: Jean-Claude Juncker (l-r), President of the European Commission, and Michel Barnier, chief Brexit-negotiator of the EU.