Pest megyeiek, figyelem! Itt a naptár az EU-pénzekhez
Uniós források

Pest megyeiek, figyelem! Itt a naptár az EU-pénzekhez

Portfolio
Az elmúlt 3 hónapban összesen 13 pályázat jelent meg kifejezetten a Közép-magyarországi régiónak dedikálva, ezért fontosnak tartottuk összefoglalni egy táblázatban, hogy mikor melyik pályázatok nyíltak/nyílnak meg és mikor van a beadásuk első szakaszhatára. Azt is fontos megjegyeznünk, hogy a Közép-magyarországi régió nem kap annyi támogatást, mint a vidéki régió, ennek ellenére mégis közel 40 milliárdnyi keretösszegű felhívás áll a pályázók rendelkezésére. Hozzá kell persze tenni, hogy ebből 10 milliárd forint egy lakossági energiahatékonysági keretet takar, egy másik közel 10 milliárdos keret pedig kifejezetten kiemelt projektre használható fel.
Az EU-s pályázati dömpingről és annak következményeiről részletesen szó lesz a Portfolio Uniós Források 2017 című konferenciáján most csütörtökön. További részletek:


Az alábbi táblázatban szedtük össze azt, hogy melyek az elmúlt három hónapban a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) keretében megjelent pályázatok, mikor van/volt a megnyitási dátumuk, mikor volt/lesz a benyújtásuk első szakaszhatára. Ezt azért tesszük, mert ezekben a hónapokban elég sok pályázat jelenik meg és nem könnyű átlátni, hogy mikor kinek mely felhívásban vannak lehetőségei.

Az elmúlt 3 hónapban összesen 13 pályázati felhívás jelent meg, összesen 37,24 milliárdos keretösszeggel. A pályázatok között találunk kiemelt felhívásokat, vállalkozások és a lakosság energiakorszerűsítést támogató felhívásokat, illetve olyan konstrukciókat, melyeket nem csak a VEKOP-ból finanszíroznak, hanem más operatív programokból is (GINOP, EFOP).

Pest megyeiek, figyelem! Itt a naptár az EU-pénzekhez

A két legnagyobb keretösszegű felhívás

A fenti táblázatból kiemelnénk a legnagyobb keretösszegű jelenleg nyitott felhívást, mely a vállalkozásoknak szól és közel 12 milliárdos keretösszeggel az energetikai korszerűsítést támogatja. A pályázat keretében a mikro-, kis- és középvállalkozások épületei hőtechnikai adottságainak javítása, a fűtési, hűtési és használati meleg víz rendszereinek korszerűsítése, illetve a világítási rendszerek korszerűsítése támogatható a kombinált hitelprogramból, melyre már március 16-tól be lehet nyújtani a támogatási kérelmeket. A konstrukció részleteiről múlt heti cikkünkben számoltunk be.

A közép-magyarországon élőknek a második legnagyobb keretösszegű felhívás a közel 10 milliárdos keretösszegű, lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitelprogram. A hitelkérelmeket természetes személyek és társasházak/lakásszövetkezetek április 24-től nyújthatják be az MFB pontokon keresztül. A pályázat részleteiről és tudnivalóiról (természetes személy, társasház) korábbi cikkeinkben számoltunk be.

A K+F+I felhívások

A fentiek mellett kiemeljük még a vállalkozások, kutatási szervezetek és a felsőoktatási intézmények kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységeinek támogatására szolgáló pályázatot több mint 5 milliárdos keretösszeggel.

A Versenyképességi és Kiválósági Együttműködések VEKOP-2.2.1-16 kódszámú felhívásra mikro-, kis- és középvállalkozások, illetve nagyvállalkozások is benyújthatják a kérelmeiket március 28-ig alapkutatás, kísérleti fejlesztés és ipari kutatás témákban.

A Felsőoktatási hallgatók tudományos műhelyeinek és programjainak támogatása EFOP-3.6.3-VEKOP-16 kódszámú felhívás a kutatás, innováció és intelligens szakosodás növelését szolgáló humánerőforrás bővítésre, a felsőoktatási intézmények tehetséggondozó műhelyeinek összehangolt fejlesztésére fókuszálnak. A hivatalos pályázati oldalon található közlemény szerint a pályázatot a beérkezett támogatási kérelmek számára és a rendelkezésre álló kötelezettségvállalási keret valószínűsíthető kimerülésére tekintettel 2017. március 16-tól felfüggesztették, így a kérelmek jelenleg nem nyújthatóak be.

Az egyéb és kiemelt felhívások

Jelenleg két felhívás is támogatja az álláskeresők, különösen az alacsony iskolai végzettségűek és a munkanélküli romák (kiemelten roma nők) foglalkoztathatóságának javítását. A "Nem állami szervezetek és társadalmi partnerek munkaerőpiaci szolgáltatásainak támogatása" című felhívás 1 milliárdos keretösszeggel, a "Nő az esély - képzés és foglalkoztatás" pedig 0,25 milliárdos összeggel. Emellett két felhívás a tartós szegénységben élők és a társadalmi perifériára szorultak társadalmi felzárkózását támogatja, közel 1 milliárdos keretösszeggel.

Fontos megjegyezni, hogy kiemelt felhívásokat is találunk a jelenleg nyitott VEKOP-pályázatok között, melyek együttes keretösszege összesen 8,71 milliárd forintot tesz ki és mindegyik felhívásra benyújthatóak a kérelmek.
  • a "Szociális szolgáltatások fejlesztése Érden" - 1,1 milliárd forint,
  • a "Kormányzati hálózatok konszolidációja, kapacitásainak, teljesítményének növelése és intézmények hálózati hozzáféréseinek, kapcsolatainak fejlesztése" - 1,73 milliárd forint,
  • az "Egészségügyi ellátórendszer szakmai módszertani fejlesztése" - 3,43 milliárd forint,
  • a "Családbarát ország" - 1,85 milliárd forint
  • és a "Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén" - 0,6 milliárd forint.


A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében meghirdetett és jelenleg nyitva levő vagy hamarosan megnyíló gazdaságfejlesztési pályázatok összefoglalóját ebben a cikkünkben írtuk meg.
autolipufogoooo
HUNGARY - NOVEMBER 17:  Hungarian Forint notes of differing denominations (Photo by Balint Porneczi/Bloomberg via Getty Images)
gyar
gyár190920
klimakiller
BET
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
vargamihaly0921