Előfizetői tartalom

Domokos: érdemes elkerülni az EU-pénzek jelentős túlvállalását

Portfolio
Az előző uniós ciklusban mintegy 900 milliárd forintnyi költségvetési kihatása volt annak a stratégiának, hogy a kormány a 100%-os forráslehívás érdekében 10%-os túlvállalást engedélyezett, de ez forrásokat vont el egyéb fejlesztési céloktól - mutatott rá a Portfolio Uniós Források 2017 című konferenciájának nyitó előadásában Domokos László.

Az Állami Számvevőszék elnöke ebből kiindulva azt a javaslatot fogalmazta meg, hogy a 2014-2020-as ciklusban nem érdemes ugyanezt a stratégiát megismételni, mert a 7 évre szóló keret 10%-os túlvállalása mintegy 1000 milliárd forinttal terhelné meg a költségvetést. A ciklus végi forráslehívási sietség és a túlbiztosítás helyett azt javasolja, hogy a 2014-2020-as ciklust...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés